Vés al contingut

#SANTJORDIAL'ESCOLA. Instal·lacions efímeres de Sant Jordi

  • Publicat: 16/04/2023

Torna Sant Jordi i com les últimes 5 edicions establim col·laboració amb l'Ajuntament de Vila-seca per participar en les instal·lacions efímeres ubicades al Parc del Castell de Sicard de Vila-Seca, emplaçament on els darrers anys es concentra tot el programa d'activitats vinculades a la diada de Sant Jordi de la ciutat.

Aquest any, estan centrades en 3 intervencions:

Mar de sang

On hi haurà interacció amb el públic, l'objectiu de la instal·lació és aconseguir una taca llarga de color vermell, envoltant una zona de la part del jardí del Castell, amb cintes elàstiques d'acrobàcia, on el públic podrà descansar, entrar i jugar o simplement balancejar-se amb el mateix element.

Entrem a la rosa

Es vol obtenir un impacte visual on es perdi la dimensió de l'espai, amb una caixa negra, que dins estarà plena de llums i de miralls, aquesta ens donarà la percepció de perdre els límits, com si visquessis dins d'un espai vermell com la composició d'una rosa.

Mata el teu drac

En la història de Sant Jordi el drac és assassinat per salvar a la princesa.
En aquesta instal·lació volem fer un paral·lelisme utilitzant els personatges de la llegenda però adaptant-los a la vida actual.

Sant Jordi: La valentia
Drac: Les pors/inseguretats/problemes
Princesa: Llibertat

Per a fer aquest procés de sanació interna, la persona entra dins del recinte, escriu els seus dracs en un post-it vermell i el clava en un dels ganxos.
Com a recompensa, podrà agafar una de les pedres blanques o amulets que es trobaran en el mateix recinte.
Per tant, nosaltres fem tant de Sant Jordi com de princesa.

Amb aquestes intervencions efímeres realitzades per l'alumnat de PIDOD es preten acostar-se a tot el públic, reflexionar sobre la diada de Sant Jordi amb una vivència i experiència única i traspassar l'objectiu tradicional del consumisme o simple intercanvi de tradicions.

---

A més a més l'alumnat de segon d'Arquitectura Efímera intervindrà en els aparadors de l'Escola també en relació al dia de Sant Jordi.

 

Imatge d'una cua de drac on les escames són cors i està modelada en 3d
Imatge d'una cua de drac on les escames són cors i està modelada en 3d