Vés al contingut

04  GAUDÍ CENTRE, Marta Rueda

El Gaudí Centre Reus és un museu situat a la ciutat de Reus, concretament a la Plaça Mercadal i separa dos carrers principals: el Carrer Monterols i el Carrer del Vent.

Aquest museu vol fer renom a l'arquitecte Antoni Gaudí, ja que era reusenc, però no va deixar cap obra en la seva ciutat natal.
L'objectiu del projecte és resoldre l'espai oferint diferents serveis com són el de cafeteria, punt d'informació, venda de tiquets, i a la vegada una botiga amb caràcter de divulgació gastronòmica i cultural de la ciutat de Reus.
El meu projecte pretén resoldre principalment un problema, el reclam del públic. S'entra en l'espai a través d'un gran embut que dividirà l'espai i també l'organitzarà. Aquest embut desemboca a la botiga que és on acabarà l'usuari una vegada hagi acabat de visitar el museu.

La distribució consisteix bàsicament en talls transversals de la planta creant així 3 subespais dins d'un mateix espai. Es deixa a la part del davant la cafeteria, enfocada a la gran Plaça Mercadal, per així aprofitar la llum natural el màxim possible. A la part central, se situa la zona d'administració, i al final de tota la botiga, emmarcada per aquest gran embut.
Es busca crear un clima ordenat, elegant, i molt lineal, per això es centra la materialitat del projecte en 3 de principals: la fusta, l'acer i la xapa perforada.