Centres educatius

Concert Notes d'Estiu | Trio Fortuny i Federica Porello

  • Auditori
  • Què: Concert Notes d'Estiu | Trio Fortuny i Federica Porello
  • On: Auditori Diputació (Pere Martell, 2 de Tarragona)
  • Quan: 3 juliol 2024
  • Hora: De 20:30 h a 22:00 h
  • Publicat17/06/2024

Programa del Concert

Soir et Matin, Op.76           Mel Bonis (1858 - 1937) 
 

Trio en la menor, op. 50   Piotr Ilitx Txaikovski (1840-1893)

       Pezzo elegiaco
       Tema con variazoni
       Variazione finale e codaem

 

Trio Fortuny

El Trio Fortuny neix de l’amistat entre tres músics amb una activitat intensa arreu d’Europa, ja sigui liderant orquestres, actuant com a solistes o fent música de cambra i altres projectes singulars. Les seves experiències individuals alimenten cada trobada i enriqueixen el treball de tots els seus programes. Format pel violinista Joel Bardolet, el violoncel·lista Pau Codina i el pianista Marc Heredia, el Trio Fortuny ha consolidat la seva proposta actuant als principals escenaris catalans i gravant dos àlbums en format vídeo digital amb obres de Schubert i Brahms; i de Beethoven, Xostakóvitx i Mendelssohn.

El diàleg entre aquests tres músics traspua influències de Ferenc Rados, Rainer Schmidt, Claudio Martínez, Dmitri Bashkirov, Jonathan Brown i Gary Hoffman, entre altres. Han actuat en diferents festivals com el Wissembourg International Music Festival, Portaferrada, Temporada Ibercamera Girona, el CNDM, el Palau de la Música Catalana (del qual són residents actualment), L’Auditori de Barcelona o el Bachcelona.

Federica Porello

Ballarina, professora de dansa, coreògrafa i terapeuta en biodinàmica craneosacral, Federica Porell forma part de les companyies Mal Pelo i ZOO/Thomas Hauert. Treballa com a mestra regularment a diferents escoles com La Manufacture de Lausana. Al llarg de la seva trajectòria alterna creacions col·lectives i transmissió, posant en diàleg els llenguatges artístics de la dansa, la música i el teatre d’objectes.

El 2017 va rebre el Premi Ciutat de Barcelona i el Premi de la Crítica de Barcelona per la seva interpretació de Bach, una obra de María Muñoz (Mal Pelo), creada el 2004 i transmesa a Porello el 2016. El 2019 i el 2021 va ser nominada als Premis Butaca de Barcelona com a millor intèrpret femenina per la seva actuació a On Goldberg Variations / Variations i Highlands, dues creacions de Mal Pelo.

trio fortuny i federica porello
trio fortuny i federica porello