Vés al contingut

 GAUDÍ CENTRE, Cèlia Grifoll

El Gaudí Centre és un espai que ofereix diversos serveis relacionats amb la ciutat i el turisme, i també gestiona les entrades al museu Gaudí, que es troba a la planta superior. 
Se situa al cor de Reus, on es desenvolupa el comerç i diverses activitats d'oci i culturals que generen un ritme constant i volumètric pels carrers.

El projecte abarca dues plantes: la planta baixa, caracteritzada pel vidre que l'embolica i permet connectar l'exterior amb l'interior, i la planta -1 on es troba l'antic refugi antiaeri de Reus.
Les prestacions que ha de complir aquest local són una zona dedicada a l'atenció al públic, on es puguin diferenciar la venda d'entrades al museu i el taulell d'informació i turisme, una oficina pels treballadors on fer gestions privades, l'espai gastronòmic dedicat a les varietats típiques de la ciutat i una petita tenda de records. També caldrà tenir en compte l'espai d'emmagatzematge, una sala de descans pels treballadors, i una zona de taquilles pels visitants.

En aquest projecte s'obté la màxima funcionalitat dins d'un espai diàfan, lluminós i amb moltes zones versàtils. Totes aquestes condicions es poden complir gràcies a una estructura d'acer, que subjecta elements de fusta i ressegueix el perímetre de cada zona. D'aquesta manera, la fusta s'adapta a les necessitats de cada espai garantint la seva funcionalitat i genera un diàleg que cohesiona tota la planta aportant en tot moment frescor, identitat i personalitat.