Altafulla

Altafulla

Municipi

Comarca: El Tarragonès
Habitants: 5307
Extensió: 6,95 km²

Nuclis de població: Altafulla, Brises del Mar, les Botigues del Mar. (Font: Nomenclator oficial de la Generalitat de Catalunya)

Altafulla disposa d'un ric llegat històric, destacant sobretot la vil·la romana dels Munts situada a uns 10 quilòmetres a l'est de Tarragona, el castell i el passeig de les botigues de mar. Gràcies a les dades arqueològiques disponibles, se sap que la primera ocupació va tenir lloc a mitjans de segle I dC. Conserva importants estructures, elements arquitectònics, escultures, mosaics i pintures que poden ser visitades. Forma part del conjunt de Tàrraco, declarat patrimoni de la humanitat per la Unesco.

El poble es troba al vessant sud-oriental d'un turó de 52 metres d'altitud, enquadrat en la comarca natural i històrica del Camp de Tarragona. El seu terme limita al nord amb la Nou de Gaià i la Pobla de Montornès, a l'est amb Torredembarra i a l'oest amb la Riera de Gaià i Tarragona. Al sud limita amb la Mediterrània amb una platja que s'estén des del cap Gros fins prop de la Roca del Gaià.

L'economia local es basa en el sector terciari. Compta amb gran diversitat d'allotjaments destinats al turisme, com hotels, càmpings i un alberg. El pes del sector primari i secundari és molt reduït en el total del municipi.

Ajuntament d'Altafulla

Alcalde/essa: Jordi Molinera Poblet
Secretari/ària: Eva Pedraza Bolaño
Telèfon: 977 650 008
Fax: 977 650 842
A/e: aj.altafulla@altanet.org
Web: www.altafulla.cat

Adreça
Pl. del Pou, 1
Altafulla - 43893