L'Arboç

L'Arboç

Municipi

Comarca: El Baix Penedès
Habitants: 5609
Extensió: 14,13 km²

Nuclis de població: L'Arboç, Cal Vies, les Casetes de Puigmoltó. (Font: Nomenclator oficial de la Generalitat de Catalunya)

El municipi de l'Arboç està situat al cor de la regió geogràfica del Penedès, concretament al sector oriental de la comarca del Baix Penedès, a 8 km del Vendrell ia 12 km de Vilafranca. La vila s'assenta sobre un turó de 169 m d'altitud. Molts visitants han definit a l'Arboç com "aquell poble de les cases maques". Podem trobar com a llocs d'interès: la Giralda, l'església parroquial de Sant Julià, la rectoria, la casa de la vila (Ajuntament), la casa pairal de l'abat Escarré, les façanes modernistes amb les cases porticades de la plaça, al Palau Gener i Batet i l'Hospital de Sant Antoni Abat.

La primera notícia documentada de l'Arboç data de l'any 1062. Al 1174 se li atorga el títol de vila reial, el que va comportar que es convertís en una població de gran importància. Posteriorment, se li va concedir a la vila el privilegi de celebrar un mercat setmanal i una fira, fets que motivaren un gran creixement demogràfic i econòmic. Ja en el segle XX l'exportació de vins proporciona un aspecte de modernitat i riquesa que encara avui dia es pot apreciar en la fisonomia de la població.

 

Ajuntament de l'Arboç

Alcalde/essa: Joan Sans Freixas
Secretari/ària: Imma Forns Gabarró
Telèfon: 977 670 083
Fax: 977 670 257
A/e: ajuntament@arbocenc.cat
Web: www.arbocenc.org

Adreça
C. Major, 26
L'Arboç - 43720