Bonastre

Bonastre

Municipi

Comarca: El Baix Penedès
Habitants: 685
Extensió: 24,91 km²

Nuclis de població: Bonastre, la Font de la Gavatxa, la Vinya de Bonastre. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

Bonastre, municipi del Baix Penedès, estava fins el 1990 adscrit al Tarragonès però, amb la seva clara voluntat penedesca, ha decidit aquest traspàs de comarca. L'església parroquial de Santa Magdalena és senzilla però apreciada per posseir diverses obres de l'arquitecte Josep M. Jujol, entre les quals destaquen el baptisteri, amb sinuoses ondulacions esculpides a la pedra, i el sagrari, magnífica obra de forja.

El municipi es troba situat en una petita vall encerclada pels contraforts de la serra del Quadrell i és drenat pels torrents d'Hortal, de Quitèria i de Marcadé, els quals recullen les aigües pluvials de les muntanyes veïnes, així com de les fonts que es troben al seu llit i també de fonts naturals repartides pel terme.

L'agricultura de secà és la principal activitat de la població sent els conreus principals la vinya, sobretot macabeu i parellada, l'ametller i l'olivera. Actualment, l'arribada de famílies barcelonines els caps de setmana i els períodes de vacances han donat un nou impuls al poble.

Ajuntament de Bonastre

Alcalde/essa: David Pulido González
Secretari/ària: Cristina Sendra Huguet
Telèfon: 977 657 019
Fax: 977 657 019
A/e: aj.bonastre@altanet.org
Web: www.bonastre.altanet.org

Adreça
Pl. Major, 1
Bonastre - 43884