Municipi

Comarca: La Terra Alta

Habitants: 554

Extensió: 34,94 km²

Nuclis de població: Bot. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

Bot és un municipi situat a la comarca de la Terra Alta. Com a indrets singulars cal destacar l'ermita de Sant Josep que està situada al sud-est del poble, dalt d'un turonet al peu del riu Canaletes, i darrera seu s'alcen les imponents roques de la Plana, l'Agulla i la Migdia. El dissabte més proper al dia 19 de març s'hi celebra la romeria. Al costat de l'ermita hi ha el Forat de la Donzella, lloc arranjat com a àrea recreativa.

El municipi de Bot és situat a ponent del cap comarcal. La seva excel·lent situació geogràfica vora el riu Canaletes ha fet que sigui un indret poblat des de molt antic. També destaquem les Olles, un espai natural situat a 3 km de Bot seguint el curs del riu Canaletes.

La vinya és la base de la economia del terme, així com el conreu d'oliveres i altres fruiters. El vi que s'elabora a la Cooperativa Agrícola Sant Josep, com a la resta de nuclis de la comarca, és protegit per la Denominació d'Origen Terra Alta. En un segon terme, la ramaderia complementa aquestes activitats agrícoles.

Ajuntament de Bot

Alcalde/essa: Núria Mulet Mulet

Secretari/ària: Carlos Celma San Nicolás

Telèfon: 977 428 077

Fax: 977 428 067

A/e: aj.bot@altanet.org

Web: www.bot.altanet.org

Adreça

Pl. Església, 1

Bot - 43785