La Canonja

La Canonja

Municipi

Comarca: El Tarragonès
Habitants: 5956
Extensió: 7,32 km²

Nuclis de població: La Canonja. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

La Canonja, situada entre els municipis de Tarragona i Reus, es troba sobre un turó al peu del qual s'alça el castell de Masricart. Hi destaquen entitats culturals com el Centre d’Estudis Canongins Ponç de Castellví, la societat cultural la Nova Amistat i l'Orfeó Canongí, que significà durant la dècada de 1930 un revulsiu importantíssim de l'ambient cultural de la vila; monuments com l’església parroquial de Sant Sebastià, d’estil neoclàssic, i el porxo de l’abadia, antiga porta d’entrada al clos de la vila. De totes les masies existents a l’antic terme cal destacar, per la seva importància arqueològica i prehistòrica, la Boella, documentada a partir del 1150 i on s'han trobat restes de mamut de més de 700.000 anys d'antiguitat, fet que demostra que la Boella és una de les ocupacions humanes més velles d'Europa.

El municipi es constituí al llarg de la història com a resultat de la fusió de diferents termes independents: la Canonja, Masricart i la Boella. El 2010 recuperà la independència administrativa que havia perdut des de la seva annexió a Tarragona el 1964.

L'annexió comportà profunds canvis en les estructures econòmiques i demogràfiques de la Canonja. D'una banda, han augmentat les extensions de terres de conreu i d’altra ha recuperat dins el seu terme la majoria de les empreses del polígon petroquímic sud.

Ajuntament de la Canonja

Alcalde/essa: Roc Muñoz Martínez
Secretari/ària: Marc Brufau Cochs
Telèfon: 977 543 489
Fax: 977 540 766
A/e: ajuntament@lacanonja.cat
Web: www.lacanonja.cat

Adreça
C. Raval, 11
La Canonja - 43110