Constantí

Constantí

Municipi

Comarca: El Tarragonès
Habitants: 6665
Extensió: 30,87 km²

Nuclis de població: Constantí. (Font:Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

Constantí és un municipi situat a la riba dreta del riu Francolí, en el límit amb Tarragona. A 1 km del nucli urbà, prop de la riba dreta del riu, es troba la vil·la de Centcelles que al segle I fou una gran vil·la rústica amb explotacions agrícoles importants. És un dels monuments romans conservats més importants de Catalunya, amb mosaics d’excepcional valor.

L’actual Constantí data del segle XIII, sent Espàrec de la Barca l’iniciador d’obres importants com el castell, l’església de Sant Feliu i les muralles. També cal destacar l’aportació dels Pets (1985), un dels grups de rock català més rellevants del nostre país, que han donat a conèixer el poble arreu de l’Estat.

En l’actualitat, el polígon industrial de Constantí concentra l’activitat econòmica en diverses indústries entre les que destaca el sector químic. El cultiu de la vinya, l’olivera i altres conreus resta en segon pla. L'activitat comercial es completa amb la Fira Multisectorial de Constantí, de caràcter industrial, comercial i de serveis, que s'escau pel novembre.

Ajuntament de Constantí

Alcalde/essa: José Óscar Sánchez Ibarra
Secretari/ària: Ignacio Río Santos
Telèfon: 977 520 521
Fax: 977 521 121
A/e: ajuntament@constanti.cat
Web: www.constanti.cat

Adreça
C. Major, 27
Constantí - 43120