Creixell

Creixell

Municipi

Comarca: El Tarragonès
Habitants: 3758
Extensió: 10,46 km²

Nuclis de població: Creixell, Botigues de Mar, la Coma, Constel·lació Creixell, Creixell Mar, les Eres, la Font de la Gavatxa, la Marina de Creixell, la Masó, les Morisques, la Plana, Port Romà, el Racó del Cèsar, les Sínies. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

Creixell és un municipi costaner del Tarragonès. Cal destacar per una banda, el seu castell, iniciat al segle XI, encara que la major part visible és posterior al segle XVI i, per l'altra, les tres torres de defensa de l'estructura dels murs que envoltaven el nucli medieval. Al casc històric es troba l'església parroquial de Sant Jaume, construïda sobre una petita església romànica del segle XI. La torre del campanar, finalitzada l'any 1773 va ser coronada al 1917 amb la cúpula modernista de l'arquitecte Josep M. Jujol. L'any 2012 es col·locà de nou el magnífic penell modernista dissenyat per Jujol, El lleó i la creu, després de més 50 anys sense ocupar el seu lloc.

Situada en un edifici del s. XVIII trobem la casa de cultura i centre d'interpretació anomenada Cal Cabaler. Hi podem cercar informació del patrimoni cultural, artístic i natural de Creixell, així com visitar la torre de defensa de Cal Xacó des del seu interior. La vila forma part de l'anomenada Costa Daurada i del Parc Cultural del Baix Gaià, dins la Ruta dels Castells del Baix Gaià. Té gairebé 2 km de platja i és una població marcadament turística que compta amb una gran capacitat hotelera, de càmpings i residencial, i amb el barri de les Botigues de Mar (antic barri pescador).

Ajuntament de Creixell

Alcalde/essa: Jordi Llopart Senent
Secretari/ària: Sandra Oms Salvador.
Telèfon: 977 800 202
Fax: 977 800 009
A/e: aj.creixell@altanet.org
Web: www.creixell.cat

Adreça
C. Església, 3
Creixell - 43839