Horta de Sant Joan

Horta de Sant Joan

Municipi

Comarca: La Terra Alta
Habitants: 1146
Extensió: 118,99 km²

Nuclis de població: Horta de Sant Joan, el Mas de les Monges, les Montcades, los Reguers, els Viarnets. (Font: Nomenclator oficial de la Generalitat de Catalunya)

Horta de Sant Joan és un municipi de la Terra Alta lligat a la cultura i l’art, i gaudeix d’un gran patrimoni natural, cultural i arquitectònic. El nucli antic està declarat bé cultural d’interès nacional en la categoria de conjunt històric del que formen part: l'església de Sant Joan Baptista, el conjunt renaixentista de la plaça de l’església i l'Ajuntament del s. XVI, la Casa del Delme i altres cases d’estil renaixentista. També cal destacar l'Ecomuseu dels Ports, centre d'interpretació del territori, font d’inspiració de Pablo Picasso ("Tot el que sé, ho he après a Horta"), que avui compta amb el Centre Picasso, entitat privada ubicada a l’antic hospital renaixentista, que homenatja l’artista i mostra els forts lligams entre ell i el poble.

Anomenat històricament Orta fins al s. XVIII, el poble se situa dalt d'un puig a 543 m d'alçada, envoltat per camps de conreu i pel Parc Natural dels Ports, destacant les Roques de Benet, així com pels rius d'Algars i Canaletes.

Les activitats econòmiques principals són l'agricultura de secà, la ramaderia i el petit comerç, adquirint cada cop més importància les empreses relacionades amb el turisme com actiu de futur.

Ajuntament d'Horta de Sant Joan

Alcalde/essa: Jordi Martín Cuello
Secretari/ària: Elvira Alonso i Clúa
Telèfon: 977 435 005
Fax: 977 435 407
A/e: aj.horta@altanet.org
Web: www.hortadesantjoan.cat

Adreça
Pl. de l'Església, 3
Horta de Sant Joan - 43596