Masllorenç

Masllorenç

Municipi

Comarca: El Baix Penedès
Habitants: 505
Extensió: 6,55 km²

Nuclis de població: Masllorenç, la Font d'en Talló, Masarbonès. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

El municipi de Masllorenç està situat a la part de ponent de la comarca del Baix Penedès, en un territori lleugerament accidentat pels
contraforts del Montmell, limitant amb l’extrem de llevant de l’Alt Camp, a la qual pertanyia fins l’any 1990. 

D'origen romà, a principis del segle XVIII inicia el seu creixement i es construeix l’actual temple parroquial dedicat a Sant Ramon de Penyafort, conjunt d’estil barroc classicista d’una sola nau coberta per una volta de llunetes i amb absis poligonal. El Sindicat Agrícola de Masllorenç, d’estil noucentista, també és un edifici destacat de la vila. El seu terme municipal inclou el nucli històric de Masarbonès, d’especial interès, i que té els seus orígens en una torre de vigilància de l’època de la Reconquesta que es va ampliar i convertir en una masia, actualment coneguda com Cal Martí, a la qual se li han afegit dues masies més en segles posteriors.

L’economia del municipi es basava en l’agricultura (vinya, ametller i olivera). Els darrers anys, però, el nombre de veïns dedicats a aquesta activitat ha baixat en detriment d'altres sectors econòmics.

Ajuntament de Masllorenç

Alcalde/essa: Joan Miró Andreu
Secretari/ària: Maria Gloria Grant Vilella
Telèfon: 977 628 515
A/e: ajuntament@masllorenc.cat
Web: www.masllorenc.cat

Adreça
C/ Camp de la Bena, núm. 25
Masllorenç - 43718