Mont-ral

Mont-ral

Municipi

Comarca: L'Alt Camp
Habitants: 168
Extensió: 34,72 km²

Nuclis de població: Mont-ral, l'Aixàviga, el Bosquet, Cabrera, la Cadeneta, Farena. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

El municipi de Mont-ral es troba a la part més occidental de la comarca de l’Alt Camp. Podem destacar, a Farena, l'església de Sant Andreu, originària de l'època romànica. En el seu interior es pot gaudir de la decoració mural que el pintor d'Alcover, Anton Català, va realitzar el 1946. La morfologia escarpada i de forts desnivells de Mont-ral, proporciona un seguit de parets verticals i agulles idònies per a la pràctica de l'escalada. Un dels fenòmens més importants que es coneix a Mont-ral són els Motllats, de 1.023 metres d'altitud, una plataforma natural de 5 km² d'extensió que s'enlaira al mig de les muntanyes de Prades, guardant en el seu interior molts enigmes espeleològics. A les valls dels rius Brugent i Glorieta es pot practicar la pesca i la zona compta amb diverses societats de caça.

Mont-ral ocupa les terres de la banda de llevant de les Muntanyes de Prades. La població no forma un sol nucli agrupat sinó que es distingeixen quatre nuclis urbans: Mont-ral, Farena, l'Aixàviga i el Bosquet, i dues zones de masies disperses: Cabrera i la Cadeneta.

L'agricultura, desenvolupada intensament als segles XVIII i XIX, ha estat i és la principal activitat econòmica del municipi. També l’extracció de la pedra calcària coneguda amb el nom de pedra d'Alcover.

Ajuntament de Mont-ral

Alcalde/essa: Francesc Xavier Pagès i Alonso
Secretari/ària: Carlota Vidal-Folch i Torres
Telèfon: 977 760 149
Fax: 977 760 044
A/e: aj.montral@altanet.org
Web: www.mont-ral.altanet.org

Adreça
Pl. Nova s/n
Mont-ral - 43364