La Pobla de Mafumet

La Pobla de Mafumet

Municipi

Comarca: El Tarragonès
Habitants: 3971
Extensió: 6,21 km²

Nuclis de població: La Pobla de Mafumet. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

La Pobla de Mafumet es troba situada al bell mig del Camp de Tarragona pràcticament al límit nord de la comarca. Destaca el seu nucli històric on hi ha casals molt notables, com la casa Manent i la casa Vallvé. Tot i la seva transformació en època moderna, encara es conserven alguns elements antics, com algun portal adovellat de pedra. També hi ha alguna casa remarcable del segle XIX i l'església de Sant Joan Baptista, amb el campanar dividit en tres trams: base quadrada, cos central octogonal i tram superior, més estret, octogonal i cobert amb una cúpula.

Limita al nord amb el Morell, al sud amb Constantí, a l'est amb Perafort i a l'oest amb Vilallonga del Camp i la Selva del Camp. El nucli urbà de la Pobla de Mafumet és situat damunt un pujol de 98 m d'altitud, a la ratlla divisòria del terme amb el del Morell i al costat del torrent de Mestres.

La vida econòmica de la Pobla es basà en l'agricultura fins a la construcció de la refineria de petroli l'any 1974. Des d'aquell moment la indústria i, més recentment, els serveis i empreses subsidiàries, han esdevingut l'activitat econòmica dominant i la principal font d'ingressos.

Ajuntament de la Pobla de Mafumet

Alcalde/essa: Joan Maria Sardà i Padrell
Secretari/ària: Josep González Escoda
Telèfon: 977 840 260
Fax: 977 840 207
A/e: ajpoblamafumet@poblamafumet.cat 
Web: www.poblamafumet.cat

Adreça
C. Jacint Verdaguer, 6
La Pobla de Mafumet - 43140