La Pobla de Montornès

La Pobla de Montornès

Municipi

Comarca: El Tarragonès
Habitants: 2884
Extensió: 12,29 km²

Nuclis de població: La Pobla de Montornès. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

La Pobla de Montornès és un municipi de la comarca del Tarragonès, dins la subcomarca del Baix Gaià. Està situada al marge esquerre del riu, en una depressió que es forma entre les muntanyes i turons de la serralada pre-litoral, entre ells el de Montornès.

D’especial interès són la església parroquial de Santa Maria i certes mostres de l’arquitectura i cultura popular. Mereix una visita el pessebre vivent que se celebra per les festes de nadal a l'ermita de la Mare de Déu de Montornès, reconstruïda durant el s. XVIII damunt d'un antic santuari del s. XIII. Des del municipi podem visitar masos i nombroses barraques de pedra, utilitzades pel resguard dels pagesos, i disfrutar de les vistes al Pic de la Mola, d’una alçada de 317 m, el més alt del Tarragonès.

L'origen del poble data del temps de la Reconquesta en motiu de la construcció del castell, que va ser bastit damunt d'una edificació àrab, i que durant les guerres carlines quedà reduït a restes.

Avui dia l’activitat econòmica dins del municipi es concentra en el sector agrícola, especialment en els conreus de secà, i en el sector de la indústria tèxtil, amb una forta influència de les indústries i activitats de fora del municipi.

Ajuntament de la Pobla de Montornès

Alcalde/essa: Francesc Larios Mercadé
Secretari/ària: Laia Gomis Ortiz
Telèfon: 977 648 012
Fax: 977 648 165
A/e: aj.pmontornes@altanet.org
Web: www.pmontornes.altanet.org

Adreça
C. Sant Antoni, 5
La Pobla de Montornès - 43761