Puigpelat

Puigpelat

Municipi

Comarca: L'Alt Camp
Habitants: 1163
Extensió: 9,48 km²

Nuclis de població: Puigpelat. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

El municipi de Puigpelat es troba situat a la plana central de l’Alt Camp. Els dos elements culturals més valuosos del poble són: la lauda sepulcral del comanador de l’Hospitalet fra Bernat Pavia (segle XIII), situada a l’església de Santa Maria, construïda el 1784 i d’estil neoclàssic, i una de les dues portes que tenia la muralla, l’anomenat Portal, que té una arcada i un traçat gòtic. Un altre element històric important és la mina de l’Arquebisbe. Durant l’època romana es va construir un aqüeducte del Gaià per abastar les necessitats d’aigua de la ciutat de Tarragona.

El terme limita amb els municipis d'Alió (nord), Bràfim (est), Vilabella i Nulles (sud) i Valls (oest). S'estén al bell mig de la plana de la comarca, al cim d’un turó que li dóna una excel·lent vista cap al Camp de Tarragona, entre el Gaià i el Francolí, riu aquest darrer on van a parar les aigües dels torrents que drenen el terme, que són recollides pel torrent de Vallmoll o de la Fonollosa.

L’activitat principal del municipi és l’agricultura amb la vinya com a principal conreu, seguit dels ametllers, les oliveres i els avellaners, però darrerament també s’hi ha instal·lat importants indústries.

Ajuntament de Puigpelat

Alcalde/essa: Marta Blanch Figueras
Secretari/ària: Francesc Llaó Calderó
Telèfon: 977 602 225
Fax: 977 605 782
A/e: sec.puigpelat@altanet.org
Web: www.puigpelat.altanet.org

Adreça
Pl. de la Vila, 14
Puigpelat - 43812