La Riba

La Riba

Municipi

Comarca: L'Alt Camp
Habitants: 585
Extensió: 7,99 km²

Nuclis de població: La Riba. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

La Riba es troba situada a la zona de ponent de l’Alt Camp. Dins del seu terme trobem moltes fonts i també indrets d'una gran bellesa, especialment el conjunt de tolls que forma el riu Brugent, artèria de La Riba, al llarg del seu curs. També cal destacar el trajecte que va des de la Riba fins a Farena, un espectacle imponent de muntanyes, aigua i natura. Els excursionistes disposen d'infinitat de llocs per visitar i els escaladors poden practicar aquest esport, a les parets de la Penya Roja i en altres cingleres. En una altra línia turística, és important l'església parroquial, situada al nucli central i dedicada a sant Nicolau, que fou construïda entre els anys 1764 i 1770.

El municipi de la Riba és en el límit de tres contrades diferents: el Camp de Tarragona, les Muntanyes de Prades i la Conca de Barberà. El territori de la Riba és tot pendent i abrupte. Assoleix la cota màxima al puig de Marc, de 724 m. A la riba esquerra del Francolí, a la serra Carbonària, es troba Puigcabrer, de 525 m.

Les condicions naturals del terme no han estat propícies per al desenvolupament de l'agricultura. L'impuls industrial de la Riba té el seu inici durant el segle XVIII, a partir de la instal·lació dels primers molins de paper moderns fets pel tarragoní Ignasi Carbó. Al llarg d'aquell segle es multiplicaren els establiments paperers, tant dins de la vila com als marges del riu Brugent i també del Francolí.

Ajuntament de la Riba

Alcalde/essa: Guillem Banús Masdeu
Secretari/ària: Lluïsa Sànchez Garcia
Telèfon: 977 876 087
Fax: 977 876 808
A/e: ajuntament@riba.cat
Web: www.riba.altanet.org

Adreça
Pl. Major, 1
La Riba - 43450