Roda de Berà

Roda de Berà

Municipi

Comarca: El Tarragonès
Habitants: 6785
Extensió: 16,50 km²

Nuclis de població: Roda de Berà, Baramar, la Barquera, Berà, Costa Daurada, l'Eixample Residencial, el Mas Roig, la Masia del Virgili, Merymar, el Roc de Sant Gaietà, les Torres. (Font: Nomenclator oficial de la Generalitat de Catalunya)

Roda de Berà és un municipi de la comarca del Tarragonès, limítrof amb el Baix Penedès i la Mediterrània. Des de l’època romana Roda ha esdevingut un punt important de comunicació degut a la proximitat de l’antiga Via Augusta, deixant-nos com a testimoni l’Arc de Berà, el seu monument més emblemàtic que, juntament amb la resta del conjunt de Tarraco, va ser recentment declarat Patrimoni de la Humanitat.

Cal destacar la capella de Mas Carreras, reformada i decorada pel genial artista modernista Josep M. Jujol, i el centre cívic la Roca Foradada, un edifici emblemàtic situat al Roc de Sant Gaietà, poblet típic de pescadors d’estil mediterrani i que actualment acull el Museu de la Ràdio Protagonistas Luís del Olmo, així com una exposició sobre l’obra de Jujol i un espai dedicat a exposicions temporals.

A partir de la dècada dels seixanta el fenomen turístic començà a afavorir la urbanització del municipi amb segones residències, fet que va beneficiar al sector de la construcció i als relacionats amb ella. Actualment el model de desenvolupament està basat en el turisme, amb una clara aposta per potenciar i ampliar l'oferta cultural i de serveis.

Ajuntament de Roda de Berà

Alcalde/essa: Pere Virgili Domínguez
Secretari/ària: Cristina Altés Juárez
Telèfon: 977 657 009
Fax: 977 809 071
A/e: alcaldia@rodadebera.cat
Web: www.rodadebera.cat

Adreça
C. Joan Carles I, 15
Roda de Berà - 43883