Salomó

Salomó

Municipi

Comarca: El Tarragonès
Habitants: 549
Extensió: 12,21 km²

Nuclis de població: Salomó. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

Salomó ocupa el sector nord-est del Tarragonès. Llinda amb l'Alt Camp i amb el Baix Penedès. La vida cultural és dinamitzada pel Casal Salomonenc, que aporta la principal oferta lúdica, i el Patronat del Ball del Sant Crist, un espectacle de teatre medieval català declarat element festiu patrimonial d'interès nacional per la Generalitat de Catalunya. Combina teatre, dansa i llum i pertany al gènere dels balls parlats, de molta tradició a les comarques del Camp de Tarragona. Es celebra a l'església de Santa Maria, temple originalment romànic i que és l’actual església barroca. Entre els edificis civils destaca Cal Cardenal, important edifici senyorial d’origen baixmedieval que va pertànyer a la família Nin.

Malgrat la proximitat amb la costa, el seu terme és de muntanya, amb un relleu irregular. L'únic nucli de població agregada del terme és el poble i cap de municipi de Salomó. La carretera local d'Altafulla al Pont d'Armentera travessa el nucli urbà .

Ara i sempre, l'activitat econòmica principal és l'agricultura. La Cooperativa Agrícola de Santa Maria de Salomó elabora el vi i l'oli, les collites bàsiques del terme. En els darrers anys el poble s'ha convertit en un important centre de recepció dels amants de la bona gastronomia, sobretot per la qualitat de la típica calçotada.

Ajuntament de Salomó

Alcalde/essa: Antoni Virgili Colet
Secretari/ària: Susanna Jubinyà Silvestre
Telèfon: 977 629 030
Fax: 977 629 214
A/e: aj.salomo@altanet.org
Web: www.salomo.altanet.org

Adreça
Av. Catalunya, 4
Salomó - 43885