Salou

Salou

Municipi

Comarca: El Tarragonès
Habitants: 28526
Extensió: 15,13 km²

Nuclis de població: Salou. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

Salou, municipi del Tarragonès, és una vila d’antigues arrels marineres de la Costa Daurada i actualment una de les destinacions de vacances més importants de Catalunya. El seu patrimoni compta amb set xalets noucentistes a l’antic passeig Miramar, una colònia d’estiueig d’alt nivell amb edificis destacats com el xalet Bonet o el xalet Recasens, actual seu del Patronat de Turisme. També destaca la Torre Vella, torre de guaita construïda l'any 1530 per l'arquebisbe de Tarragona Pere de Cardona.

Limita a l’est amb el municipi de Vila-seca, a l’oest amb Cambrils i al sud amb el Mediterrani, que l'obsequia amb nou platges i cales de sorra daurada. Fins l'any 1989 havia format part del municipi de Vila-seca i Salou, del qual es va segregar després d'un complex procés administratiu i judicial.

El sector terciari ha esdevingut el motor econòmic del municipi. Disposa d'una àmplia oferta hotelera, conseqüència de l'intens creixement turístic i immobiliari dels darrers trenta anys en els que s'ha potenciat especialment el turisme de sol i platja, i el lúdic. Salou acull, a més, un dels principals atractius de la zona, el complex PortAventura, que consolida a Salou i la seva zona d’influència com una sòlida destinació de vacances.

Ajuntament de Salou

Alcalde/essa: Pere Granados Carrillo
Secretari/ària: Enric Ollé Bidó
Telèfon: 977 309 200
Fax: 977 309 220
A/e: ajuntament@salou.cat
Web: www.salou.cat

Adreça
Passeig del 30 d'Octubre, 4
Salou - 43840