Tarragona

Tarragona

Municipi

Comarca: El Tarragonès
Habitants: 136496
Extensió: 57,90 km²

Nuclis de població: Tarragona, Bonavista, Bonsol, els Boscos de Tarragona, Cala Romana, Colls Majors, Coves del Llorito, Escorpí, Ferran, Florimar, Icomar, Llevantina, el Miracle, Monnars, la Móra, l’Oliva, Parc Riu Clar, Pedrol, els Pinars, les Pinedes, els Quatre Garrofers, Residencial Monnars, Riu Clar, el Rodolat, Sant Ramon, Sant Salvador, Solimar, Tamarit, Torreforta, Vileta de Mar. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

Tarragona es troba a la costa de la mar Mediterrània, al marge esquerre de la desembocadura del riu Francolí. És el terme municipal més extens i poblat de la comarca, que s’estén amb gairebé 14 km de litoral. És una ciutat amb una història mil·lenària: l'antiga Tàrraco, fundada pels romans, va ser una de les ciutats més importants de la Mediterrània. Aquest conjunt artístic i monumental romà de primer ordre va ser declarat patrimoni de la humanitat per la Unesco l’any 2000. El festival de reconstrucció històrica Tarraco Viva permet reviure aquella època cada primavera.

I no només hi trobem vestigis romans, també un important passat medieval, edificis modernistes, platges de sorra blanca i aigües cristal·lines, un pintoresc barri mariner, boscos i espais naturals protegits, tradicions i cultura popular... com la processó del Sant Enterrament, les Festes de Santa Tecla o el Concurs de Castells. Des dels anys seixanta, la ciutat supera l’obstacle geogràfic del riu Francolí i es constitueix en un municipi amb diverses concentracions urbanes definides i desconnectades del centre històric.

El sector serveis té un pes indiscutible en l’àmbit econòmic de la ciutat. Tanmateix, la indústria continua considerant-se un motor econòmic important. Tarragona encara el futur amb optimisme i amb reptes importants, entre d'altres com a ciutat organitzadora dels Jocs Olímpics del Mediterrani l’any 2017.

Ajuntament de Tarragona

Alcalde/essa: Pau Ricomà Vallhonrat
Secretari/ària: Joan Anton Font Monclús
Telèfon: 977 296 100
Fax: 977 296 118
A/e: ajuntament@tarragona.cat
, A/e: aj.targna@tinet.org
Web: www.tarragona.cat

Adreça
Pl. de la Font, 1
Tarragona - 43003