Torredembarra

Torredembarra

Municipi

Comarca: El Tarragonès
Habitants: 16567
Extensió: 8,71 km²

Nuclis de població: Torredembarra, les Àmfores, Baix a Mar, Clarà, Marítima Residencial, Molí de Vent, els Munts. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

Torredembarra se situa al sector esquerre del riu Gaià, a la costa, des dels Munts fins a la platja de Creixell. A l’entorn del nucli antic, que conserva bona port de l’estructura i edificis del s. XVII i XVIII, trobem l’església de Sant Pere i el Castell, actual seu de l’Ajuntament de Torredembarra i considerat un dels edificis més notables del Renaixement català que es conserva a Catalunya.

Les seves platges són un altre dels seus atractius més importants, entre les que destaca per la seva gran qualitat l’indret dels Muntanyans, un espai natural de dunes i maresmes de gran importància ambiental. El seu far, amb la torre més alta de tots els de Catalunya, té una alçada de pla focal de 58 m sobre el nivell del mar i de 38 m sobre el terreny. I prop de Clarà hi ha les restes de l’antiga Vila del Moro, vila romana del segle I aC.

L'activitat principal per a l'economia del municipi són els serveis i el turisme, així com la pesca. La indústria destaca dins de la comarca i el sector comercial és el que s’ha vist més beneficiat de l’evolució econòmica de la població per les activitats derivades del turisme.

Ajuntament de Torredembarra

Alcalde/essa: Eduard Rovira Gual
Secretari/ària: Rafael Orihuel Iranzo
Telèfon: 977 640 025
Fax: 977 130 514
A/e: ajuntament@torredembarra.cat
Web: www.torredembarra.cat

Adreça
Pl. del Castell, 8
Torredembarra - 43830