Vallmoll

Vallmoll

Municipi

Comarca: L'Alt Camp
Habitants: 1774
Extensió: 16,68 km²

Nuclis de població: Vallmoll, Bogatell, Calders-Escaldes, les Planes, Vallmoll Paradís. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

Vallmoll se situa al sector meridional de la comarca de l’Alt Camp. Es conserven restes de l'antic castell de Vallmoll, datat del segle XI, encara que bastant malmeses. Cal destacar l'església parroquial de Santa Maria, projectada el 1772, d'estil barroc i neoclàssic, de tres naus. Conserva un Sant Crist del s. XII i un orgue del s. XIX. També és interessant l'ermita de la Mare de Déu del Roser, edifici del s. XVI amb un retaule renaixentista amb tendència al plateresc, del pintor francès Jean Bas i datat l'any 1580.

La vila de Vallmoll està situada a 161 m d'altitud, a la dreta del torrent de la Fonollosa (dit també de Vallmoll). Es troba al sector meridional del terme, al límit amb el Tarragonès, estès a l'esquerra del Francolí, vers el qual corren les aigües del torrent de Vallmoll o de la Fonollosa.

Les activitats agropecuàries han esdevingut cada vegada més complementàries. La proximitat de Valls i de Reus fa que molts dels seus habitants treballin en les indústries d'aquests municipis i que es dediquin al camp com a activitat econòmica complementària. Però al terme també hi ha activitat industrial: mobles, construcció de matrius, materials de la construcció, tallers d'alabastre, tallers de confecció, etc.

Ajuntament de Vallmoll

Alcalde/essa: Josep Lluís Cusidó i Prats
Secretari/ària: Rodrigo Fernández Daroca
Telèfon: 977 637 087
Fax: 977 637 243
A/e: aj.vallmoll@altanet.org
Web: www.vallmoll.cat

Adreça
Pl. Major, 3
Vallmoll - 43144