Valls

Valls

Municipi

Comarca: L'Alt Camp
Habitants: 24477
Extensió: 55,28 km²

Nuclis de població: Valls, Bon Sol, el Bosc, els Castells, les Comarques, Fontscaldes, el Fornàs, Mas Clariana, Masmolets, els Pisos de Clols, la Plana d’en Berga, Santa Magdalena, Solivent, la Xamora. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

Valls és la capital de la comarca de l’Alt Camp i de l'interior del Camp de Tarragona. La principal atracció turística de Valls són dues de les aportacions més originals a la identitat i la cultura catalanes: els castells i la calçotada. Destaquen, també, els Tres Tombs de Sant Antoni que se celebren el diumenge abans a la festivitat de sant Antoni, el 17 de gener. La Festa Major de Sant Joan i la Fira de Santa Úrsula són cita obligada per conèixer i gaudir de la rica cultura popular de la ciutat i marquen l'inici i el final de la temporada castellera amb les actuacions de les dues colles castelleres: la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Joves Xiquets de Valls.

El barri antic de Valls concentra la majoria del patrimoni històric i arquitectònic de la ciutat i diverses rutes turístiques guiades permeten descobrir-lo: l'Antic Hospital de Sant Roc, la capella del Roser, la sala gòtica de Ca Sagarra, el refugi antiaeri de la plaça del Blat, l'església de Sant Joan Baptista amb el campanar més alt de Catalunya (74 m); sense oblidar el Museu de Valls amb la 4a major pinacoteca d'art modern del país.

Valls té amb un important polígon industrial amb més de 300 empreses de sectors com: l'automòbil, la química, la injecció de plàstic, els motlles i matrius, el manteniment industrial, les arts gràfiques, l'alimentació...

L'agricultura i la ramaderia segueixen sent sectors molt actius, liderats per la Cooperativa Agrícola de Valls, la més antiga de Catalunya (125 anys) i molt presents a la Firagost, la fira-exposició que converteix Valls en la capital del Camp Català cada primer dimecres d'agost.

Ajuntament

Valls

Alcalde/essa: M. Dolors Farré i Cuadrats
Secretari/ària: Jerónimo Rivas Gómez (accidental)
Telèfon: 977 636 010
Fax: 977 612 872
A/e: ajuntament@valls.cat
Web: www.valls.cat
Adreça
Pl. del Blat, 1
Valls - 43800