Vespella de Gaià

Vespella de Gaià

Municipi

Comarca: El Tarragonès
Habitants: 417
Extensió: 18,04 km²

Nuclis de població: Vespella de Gaià, la Coma, els Masos de Vespella, Sant Miquel. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

El municipi de Vespella de Gaià se situa a la comarca del Tarragonès, formant part de l’anomenada subcomarca del Baix Gaià. Aturonat al voltant de l'antic Castell romànic, que data de començaments del s. XII, i de l'església de Sant Miquel, Vespella forma un conjunt d'unes poques cases d'origen medieval, constituint un indret de gran interès paisatgístic on la cultura de la pedra seca, les barraques i el paisatge de garrofers i vinyes conformen un conjunt harmònic de marcat caràcter mediterrani.

També és rellevant el Mas d’en Plana, una sòlida construcció rural del segle XVIII. Repartides per tot el municipi trobareu les obres del Museu d'Escultures, immerses a la natura i al nucli urbà. La festivitat de Sant Salvador és declarada festa local des de 1994, en record de les víctimes de l’incendi que va devastar el municipi el 1993.

L'activitat econòmica es limita a una tradicional explotació ramadera i dues empreses gestores de residus industrials. També destaca la figura d'un saurí i la d'un artesà de la fusta al torn.

Ajuntament de Vespella de Gaià

Alcalde/essa: Daniel Cid Ricote
Secretari/ària: Jose Luis Asensio Ávila (accidental)
Telèfon: 977 655 288
Fax: 977 655 189
A/e: aj.vespella@altanet.org
Web: www.vespella.altanet.org

Adreça
Plaça Catalunya, 6
Vespella de Gaià - 43763