Vila-seca

Vila-seca

Municipi

Comarca: El Tarragonès
Habitants: 22555
Extensió: 21,64 km²

Nuclis de població: Vila-seca, la Pineda, la Plana. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

Vila-seca pertany a la comarca del Tarragonès i forma part de la Costa Daurada. Destaca el seu Castell, on sobresurt la Torre de l'Homenatge, la part més antiga d'aquest. Aquesta torre de planta quadrangular té unes mides interiors de costats de 5,10 per 4,25 m i els seus murs exteriors, construïts amb grans carreus, tenen un gruix de gairebé dos metres. Tant per les seves característiques com per la seva estructura, alguns historiadors atribueixen els seus orígens al període romà. La restauració i reconstrucció que es va dur a terme ens permet actualment contemplar un conjunt arquitectònic que conserva els seus elements i trets més valuosos.

El municipi limita amb les poblacions de Reus, la Canonja, Cambrils i Salou. La seva configuració territorial es distribueix en tres nuclis de població: Vila-seca, la Pineda (a la costa) i la Plana (al nord).

El motor econòmic del municipi es fonamenta en el sector industrial de la química i del metall, el turisme, gràcies al nucli de la Pineda amb tots els seus equipaments hotelers, i en menor mida el comerç. Destaca com un dels motors econòmics del municipi el parc d'atraccions PortAventura, que comparteix territori amb Salou.

Ajuntament de Vila-seca

Alcalde/essa: Pere Segura Xatruch
Secretari/ària: Ignacio Río Santos
Telèfon: 977 309 300
Fax: 977 309 302
A/e: ajuntament@vila-seca.cat
Web: www.vila-seca.cat

Adreça
Pl. de l'Església, 26
Vila-seca - 43480