Cultura

15|10 - 19 h - Documental Manaslu, dirigit per Gerald Salmina

manaslu

Projecció del documental 
Manaslu

15|10 - 19 h.

Auditori de la Diputació

FITXA TÈCNICA

Direcció: Gerald Salmina Guió: Gerald Salmina Nacionalitat: Àustria, 2018 Interpretació: Documental: Werner Herzog, Reinhold Messner, Hans Kammerlander Fotografia: Greg Lowe Durada: 100 minuts

PREMIS:

Premi del Jurat - Mendi Film Fest, Bilbao, 2019. i Flor de Neu d’Or - Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló, Torelló, 2019

Manaslu narra la trajectòria de Hans Kammerlander, un dels alpinistes més grans de la nostra època. Es va fer famós el 1996 per protagonitzar l’escalada més ràpida de l’Everest i el primer descens en esquís. Però el 1991 va ser quan la seva vida va quedar marcada per la pèrdua del seu millor amic al Manaslu. Anys més tard, el 2017, Hans Kammerlander intenta afrontar els seus records encara no superats enfrontant-se de nou al Manaslu.

Al costat de Stephen Keck, van coronar el cim del Manaslu i van descendir la muntanya esquiant per una nova via. D’aquesta manera, aquests dos grans alpinistes es van redimir de les tragèdies que havien viscut en aquesta mateixa muntanya anys enrere.

El documental repassa les fites més importants i les pèrdues més doloroses de la trajectòria de Kammerlander, un dels millors alpinistes de la història, que viu el present qüestionant-se com va sobreviure mentre els seus millors amics perdien la vida a la muntanya.