Cultura

05|11 - 19 h - Conferència de cloenda: Muntanyes de llibertat, a càrrec de Carlos Suárez

carlos suarez

Conferència de cloenda:

Muntanyes de llibertat, a càrrec de Carlos Suárez

05|11 - 19 h - Auditori de la Diputació

Carlos Suárez descobreix l’escalada de molt jove. També experimenta el paracaigudisme i, després de saltar tot el possible, decideix combinar la muntanya amb el salt base. Va per tot el món en companyia de dos amics amb els quals comparteix la mateixa passió, però un d’ells pateix un accident mortal, motiu que li fa replantejar el seu futur.

Afrontar tots els riscos amb absoluta consciència. Reflexionar per donar el millor d’un mateix. Admetre la imperfecció i la ignorància en aquest cosmos d’esforços titànics infinits.

Fins que un últim intent, sense fortuna, al mític K2 el fa reflexionar sobre els riscos del seu estil de vida. A partir d’aquest moment decideix que l’últim repte és el millor: no morir pel cim, gaudir de la muntanya i saber dir “fins aquí”.

Carlos Suárez s’ha enfrontat a tots els seus límits dins del món de l’aventura. Inquiet, compta amb un extens historial d’expedicions i viatges pels cinc continents. Muntanyes de 8.000 m, salts base des de 6.000 m i ascensions de vuitè grau sense corda o competicions. La seva història personal és una reflexió sobre el risc que comporta superar-se un mateix en un medi salvatge tan natural com autèntic.

Descobriment personal de l’alpinisme, una etapa apassionant relatada en primera persona per Carlos Suárez, que es considera tan atrapat pel seu costat més racional com per fer grans aventures. No obstant això, arrisca la vida escalant en solitari o mitjançant el salt base, buscant al seu interior respostes difícils. El Carlos es proposa, principalment, l’estudi del risc inherent a l’enfrontament amb cada muntanya.

Suárez ens parlarà sobre les seves últimes expedicions en diferents massissos muntanyosos, i especialment a la Patagònia, on va passar l’hivern del 2018 intentant el Cerro Torre, al costat de Scott Becker. I també ens presentarà el seu curtmetratge Obsession, dirigit per Jorge Saffie, un document que deixa constància de la bellesa que pot embruixar els escaladors en un lloc com la Patagònia, especialment a l’hivern.