Ens locals

1.407 entitats locals demanen 2.010 milions d'euros dels fons europeus per rehabilitar edificis públics

  • Publicat30/06/2022

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha tancat la convocatòria d'ajudes en concurrència competitiva per rehabilitar edificis públics amb un gran èxit de participació. En total, 1.407 entitats locals han presentat 2.079 sol·licituds d'ajuda per millorar l'eficiència energètica, la sostenibilitat ambiental i l'accessibilitat o conservació del seu parc edificatori; a més de fer una ferma aposta per la qualitat de l'arquitectura, en consonància amb la Llei de Qualitat de l'Arquitectura.

En total, han sol·licitat 2.010 milions d'euros de finançament europeu, la qual cosa suposa més del triple del pressupost del Programa d'Impuls a la Rehabilitació d'Edificis Públics  de titularitat local, dotat amb 600 milions d'euros. En ser una convocatòria en concurrència competitiva, només resultaran elegides les propostes que major puntuació assoleixin segons la seva qualitat, solidesa, enfocament integral, innovació, oportunitat i governança, fins a esgotar el pressupost.

El programa d'ajudes, inclòs en el Pla de recuperació, transformació i resiliència, s'articula en dues línies de finançament a fons perdut: la 1 i la 2. La Línia 1 es va tancar el 25 d'abril amb la participació de 987 entitats locals que van presentar 1.060 propostes, mentre que la Línia 2, que es va clausurar el passat 9 de juny, ha registrat 1.019 sol·licituds d'ajuda de 777 municipis, diputacions, consells o cabildos, la qual cosa implica que 357 entitats locals han participat en ambdues línies.

Aula d'escola.
Aula d'escola.