Centres educatius

Més de 2.100 alumnes inicien les classes als centres educatius de la Diputació aquest mes de setembre

Els centres d’educació especial arrenquen el curs aquest dimecres dia 6 i els centres d’Art i les Escoles i Conservatoris de Música ho faran el proper dimarts dia 12
  • Publicat05/09/2023

Més de 2.100 alumnes iniciaran el curs entre els dies 6 i 12 de setembre als diferents centres educatius de la Diputació al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès (https://www.dipta.cat/temes/centres-educatius), una xifra que pot augmentar durant aquest mes de setembre ja que les matriculacions encara són obertes. Els primers a començar el curs seran els tres Centres d’Educació Especial (CEE): el 6 de setembre els CEE Sant Rafael a Tarragona, amb 123 alumnes, i CEE Alba a Reus, amb 67 alumnes, i el 7 de setembre, ho farà el CEE Sant Jordi a Jesús – Tortosa, amb 56 alumnes.

Enguany les Escoles d’Art i Disseny i les Escoles i Conservatoris de Música començaran les classes el 12 de setembre, una setmana abans que el curs anterior. Pel que fa a les matriculacions, a l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona ja compten amb 528 alumnes inscrits, a la de Reus amb 347 i a la de Tortosa amb 300. Per últim, a  l’Escola d’Art i Disseny a Tarragona, per ara, hi ha 275 persones matriculades, a Reus 132 i a l’Escola per l’Art i la Cultura a Tortosa i Valls arrenquen amb propostes artístiques diverses que s’aniran oferint durant el curs.

Durant els mesos d’estiu, la Diputació de Tarragona, com fa habitualment, ha aprofitat per efectuar diverses obres d’adequació i millora als seus centres educatius per tal d’assegurar unes òptimes condicions de comoditat i seguretat durant els curs. Alguns dels centres també s’han dotat de més mitjans tecnològics, com ara ordinadors o pantalles.

Com a novetat, enguany les Escoles de Música han canviat el Pla Docent adequant-lo a l’entrada en vigor del nou Decret d’Escoles de Música 354/2021 de 14 de setembre de les escoles que imparteixen ensenyaments no reglats de música. D’altra banda, en els centres d’educació especial s’ha ampliat la plantilla amb 7 educadors més que donaran suport a l’aula i aquest any s’iniciarà el curs amb jornada completa enlloc de jornada intensiva i reduïda, com s’havia fet en cursos anteriors.

Durant l'estiu, la Diputació ha aprofitat per efectuar millores i obres d'adequació als centres
Durant l'estiu, la Diputació ha aprofitat per efectuar millores i obres d'adequació als centres