Arxiu General

“L’Àlbum de l’Arxiu” recorda les Jornades Culturals de Mèxic de 1981

Nou lliurament del projecte que difon fotografies històriques conservades a l’Arxiu General de la Diputació de Tarragona
  • Publicat07/12/2021

L’Arxiu General de la Diputació de Tarragona treu a la llum les fotografies de les I Jornades Culturals de Mèxic a les Comarques Tarragonines, amb motiu dels 40 anys d’aquesta efemèride.

 

Entre el 27 de novembre i 15 de desembre de 1981 es van celebrar les  I Jornades culturals de “Presència de Mèxic a les Comarques de Tarragona” que va organitzar la Diputació de Tarragona conjuntament amb l’Institut d’Estudis Tarraconenses Ramon Berenguer IV, l’Escola - Taller d’Arts Aplicades i Oficis Artístics de Tarragona, la Universitat Autònoma de Chihuahua i l’Assessoria Cultural de la Secretaria d’Educació Pública de Mèxic.

 

Al llarg de les jornades es van oferir exposicions, concerts i conferències en diversos municipis com Tarragona, el Vendrell, Montblanc, Tortosa, Reus, Valls, Amposta, Gandesa, Mora o Falset. L’esdeveniment es va inaugurar al Museu d’Art Modern i va acollir a l’aleshores l’ambaixador de Mèxic, Francisco Alcalá Quintero i a un gran nombre d’il·lustres personalitats. Va ser el mateix dia de la inauguració quan la Diputació va signar un document de formalització de la cessió de les exposicions que s’hi realitzarien per tal d’adquirir les obres en propietat amb el compromís de no desintegrar-ne la unitat.  L’Ajuntament de Tarragona, que també va col·laborar en les Jornades, va cedir els locals de Casa Castellarnau i les Voltes del Pallol.

 

El projecte 'L'Àlbum de l'Arxiu General de la Diputació de Tarragona' es pot consultar, juntament amb altres informacions referides a aquest servei, a l'apartat de l'Arxiu de la web de la Diputació.

 Jornades Culturals de Mèxic de 1981
Jornades Culturals de Mèxic de 1981
 Jornades Culturals de Mèxic de 1981
Jornades Culturals de Mèxic de 1981
 Jornades Culturals de Mèxic de 1981
Jornades Culturals de Mèxic de 1981