Centres educatius

L'alumnat de l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Reus crea la marca del Centre Social 'El Roser' de la ciutat

La creació d'aquest logotip és fruit de la col·laboració entre l'escola i l'ajuntament de Reus que ha apostat pel jove talent que es forma a les aules del carrer del Vent de la ciutat.
  • Publicat19/01/2022

Aquest dimecres, 19 de gener, l'alumnat de l'Escola d'Art i disseny de la Diputació a Reus ha estat protagonista del lliurament de premis per la seva participació en la creació del logotip del nou Centre Social el Roser de la capital del Baix Camp. L'acte de lliurament dels premis, que s'ha realitzat al nou edifici 'El Roser,  ha estat presidit per l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, acompanyat pel diputat delegat de l'àrea de Cultura de la Diputació de Tarragona, Joan Josep Garcia, i la regidora de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus, Montserrat Vilella

La proposta guanyadora ha estat una creació de Noelia Marcos que ha explicat que per a la seva creació s'ha inspirat en els valors i l'arquitectura de l'edifici, fonamentant la representació del Centre Social El Roser com un espai d'acolliment i d'aixopluc. La força visual es concentra en la síntesi de tres franges en una forma que recorda a una casa i que simbolitzen els tres serveis que s'oferiran al centre i els seus accessos. El logotip el tanca el mur de l'antiga presó que passa per davant de la façana principal, que ajuda a reconèixer la ubicació i la nova intervenció que s'ha fet en aquest equipament. També han estat premiades les propostes d'Andrea Bosques i David Reñones, i s'ha atorgat una menció especial a Dunia Rodón. Els premis que s'han lliurat a l'alumnat han estat una deferència de Reus Esport i Lleure, Reus Cultura i Reus Promoció.

 

El logotip és fruit de la col·laboració establerta entre la regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus i Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Reus per a la creació de la imatge del Centre Social El Roser.

El procés de creació

Durant els mesos d'octubre i novembre, l'alumnat de l'assignatura «Mitjans Informàtics II» del segon curs del Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS) de Projectes i Direcció d'Obres de Decoració i CFGS d'Arquitectura Efímera va treballar a classe, de forma individual i amb l'assessorament del professorat, en aquest projecte. Després, al desembre, es van presentar els treballs a l'Ajuntament de Reus, encarregat de triar la proposta que a partir d'ara es convertirà en la imatge d'aquest nou equipament.

D'una banda, amb aquesta col·laboració, la Diputació de Tarragona referma el vincle dels seus centres d'ensenyament amb la ciutat i el seu entorn, per tal de compartir coneixement i recursos amb la ciutadania i amb el conjunt de la societat. D'altra banda, és una mostra clara de la voluntat professionalitzadora dels Cicles Formatius de Grau Superior que s'imparteixen a les Escoles d'Art i Disseny de la Diputació.

El Centre Social 'El Roser'

 

El Centre Social El Roser, que va començar a funcionar la setmana passada amb la posada en marxa del servei d'alimentació, està pensat com un equipament integrat, que atén a les persones que es troben en situació de vulnerabilitat i, al mateix temps, està obert a tota la ciutadania. Precisament, el fet que la imatge d'aquest nou servei hagi estat creat per una alumna de l'Escola d'Art i Disseny de Reus incideix en aquesta filosofia de generar complicitat amb els diferents agents, entitats i institucions de la ciutat.

Aquest equipament innovador suposa un nou impuls a les polítiques municipals d'atenció a les persones amb la creació de nous serveis i l'aposta per programes existents com la Gestió Alimentària, l'allotjament per a persones sense llar i el Pla Local d'Inclusió Social. L'objectiu és empoderar les persones en situació de vulnerabilitat per tal que puguin en sortir-se.

Foto de tots els finalistes del concurs
Foto de tots els finalistes del concurs
El logotip guanyador, obra de Noelia Marcos
El logotip guanyador, obra de Noelia Marcos