Turisme

Analitzen el potencial de les tecnologies digitals i els sistemes de dades en turisme en un taller a Costa Daurada i Terres de l’Ebre

El Taller de turisme sobre usos i potencial de les tecnologies digitals per a la millora de l’experiència turística ha estat organitzat pel Patronat de Turisme de la Diputació i el centre tecnològic Eurecat, amb la col·laboració de la URV
  • Publicat23/11/2022

El Taller de turisme sobre usos i potencial de les tecnologies digitals per a la millora de l’experiència turística, organitzat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i el centre tecnològic Eurecat, ha mostrat a les empreses, professionals i organismes turístics les eines que contribueixen a la digitalització dels serveis en turisme.

El taller ha tingut lloc en dues sessions celebrades a la Costa Daurada i a les Terres de l’Ebre, amb la col·laboració de la Facultat de Turisme i Geografia i el Campus de les Terres de l’Ebre de la Universitat Rovira i Virgili.

La vicepresidenta del Tech Tourism Cluster i directora de vendes a Espanya i Latam d’Hotels Network, Cinta Massó, ha destacat que els propers anys “seran clau les dades a futur i les anàlisis en temps real, ja que la demanda i les tendències són molt canviants”.

Durant el taller pràctic, “s’ha analitzat com es poden utilitzar els sistemes digitals de dades a l'abast del sector, així com les tendències actuals en distribució, comercialització i fidelització, els NFT’s aplicats al turisme, tecnologies per al sector hoteler i casos d’èxit”, ha explicat Cinta Massó. Entre els exemples presentats, es troben les plataformes tecnològiques Costa Daurada i Terres de l’Ebre Trip&Kids i Tourism Data System, desenvolupades per Eurecat juntament amb el Patronat de Turisme de la Costa Daurada.

Per a la vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Camí Mendoza, “conèixer les eines tecnològiques i els usos concrets que en podem fer en benefici de l’experiència turística resulta cabdal per al sector, des de la perspectiva de servei que ofereixen als usuaris”. A més, ha afegit, “continuarem posant tots els esforços per contribuir en aquest procés d’implementació tecnològica, que en el cas de les administracions també és clau per a la gestió eficient dels recursos i la presa de decisions”.

“Mitjançant una adequada gestió de les dades, les tecnologies digitals permeten un millor coneixement de les expectatives i la percepció dels usuaris, l’automatització de certs processos i la millora de les eines per a la promoció turística”, segons el responsable de cultura i turisme de consultoria tecnològica d’Eurecat, Xavier Cubeles, i per això “cal tenir una estratègia ben definida de captació, anàlisi i aprofitament d’aquestes dades”.

El taller de turisme ha ampliat les aportacions dels experts participants a la jornada tècnica ‘Tecnologia digital i l’optimització de l’experiència turística’ celebrada a finals d’octubre i organitzada per la línia de Turisme i Cultura del departament de Consultoria Tecnològica d’Eurecat i el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.

Camí Mendoza durant la presentació de la jornada.
Camí Mendoza durant la presentació de la jornada.
Taller sobre tecnologies digitals i els sistemes de dades en turisme
Taller sobre tecnologies digitals i els sistemes de dades en turisme