Ens locals

L’Arboç estrena la seva renovada Escola de Puntaires, que ha comptat amb l’ajut de la Diputació de Tarragona

La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, inaugura l’espai de l’Escola de Puntaires, una entitat del municipi amb 80 anys d’història, que és la més antiga de Catalunya
  • Publicat11/12/2021

L’Escola de Puntaires de l’Arboç, reconeguda per la qualitat del seu ensenyament, ha estrenat aquest divendres la renovació de les seves instal·lacions, realitzada recentment. Des de la Diputació de Tarragona s’hi ha col·laborat econòmicament a través del Pla d’Acció Municipal (PAM), que dona suport als ajuntaments de la demarcació amb l’objectiu de dotar-los de petits equipaments i serveis públics sostenibles i de qualitat. Amb gran tradició puntaire, el municipi de l’Arboç ha programat la inauguració com a acte previ a la Fira de Santa Llúcia, que té lloc aquest cap de setmana.

 

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha inaugurat les millores realitzades a l’Escola de Puntaires de l’Arboç, la més antiga de Catalunya i respectada arreu, acompanyada de l’alcalde del municipi, Joan Sans. També hi han participat membres de la corporació municipal; el vicepresident de la Diputació, Quim Nin; els diputats de la Diputació, Eduard Rovira i Ramon Ferré, i el director del Museu i de l’Escola de Puntaires de l’Arboç, Sergi Sedó. Tots ells han visitat una exposició de puntes que acull l’equipament i el Museu de puntes de coixí del municipi.

 

Durant la seva intervenció, Noemí Llauradó ha fet referència a la importància de les puntes de coixí com a activitat econòmica, que “durant molts anys va permetre que un bon nombre de dones poguessin accedir al mercat laboral i aportar a les seves famílies uns ingressos”. Ha destacat el treball d’adequació realitzat a l’Escola de Puntaires ha permès “fer-lo accessible per a tothom i dotant-lo de les comoditats adequades als temps i necessitats actuals”.

Inauguració de l'Escola de Puntaires de l'Arboç
Inauguració de l'Escola de Puntaires de l'Arboç
Escola de Puntaires de l'Arboç
Escola de Puntaires de l'Arboç