La Diputació

L'Arxiu General de la Diputació de Tarragona celebra el Dia Internacional dels Arxius amb una jornada de portes obertes

Els assistents han conegut de primera mà la tasca diària dels arxivers i arxiveres
  • Publicat09/06/2022

Amb motiu del Dia Internacional dels Arxius, que se celebra aquest dijous 9 de juny, l'Arxiu General de la Diputació de Tarragona ha obert les seves portes i ha ofert una visita guiada gratuïta oberta al públic. La visita ha estat una oportunitat per descobrir l’equipament, d’accés restringit i conèixer de primera mà la tasca diària dels arxivers i les arxiveres.

Durant la jornada els participants han pogut comprovar les condicions ambientals en què es conserven els documents, conèixer les tasques que es realitzen a l'Arxiu i quin tipus de documents s'hi guarden. També han tingut l'oportunitat d'accedir a espais on es conserven els fons documentals i que normalment són d'accés restringit, més de 6.000 metres linials amb 6 dipòsits climatitzats on es custodia el fons documental de la Diputació, que data de mitjans del segle XIX. Aquesta visita ha representat una oportunitat per descobrir el valor que suposa l'Arxiu per a la memòria i la riquesa històrica i documental de la demarcació de Tarragona.

L'Arxiu General de la Diputació de Tarragona va inaugurar la seva seu actual al carrer Vila-seca de la Canonja l'octubre del 2013. L'Arxiu conserva un gran fons documental propi de la Diputació de Tarragona; així com partitures musicals de mossèn Salvador Ritort i Faus; fotografies històriques dels diferents municipis de la demarcació; publicacions i diaris antics i també informació sobre l’antiga casa de la Beneficència. Trobareu més informació sobre aquest servei de la Diputació de Tarragona al web www.dipta.cat.

 

Algunes persones visitant l'Arxiu aquest dijous
Algunes persones visitant l'Arxiu aquest dijous
Un moment de la visita a l'Arxiu General de la Diputació
Un moment de la visita a l'Arxiu General de la Diputació