Ens locals

Brusel·les autoritza Espanya a destinar 30 milions d'euros dels Next Generation a xecs socials per internet

  • Publicat13/05/2022

La Comissió Europea ha autoritzat a Espanya a destinar 30 milions d'euros dels fons europeus Next Generation per donar xecs socials a ciutadans o llars econòmicament vulnerables per tal que puguin pagar l'accés a internet d'alta velocitat. Els xecs es lliuraran als beneficiaris a finals de cada mes i el seu import total anual ascendirà a 240 euros per beneficiari.

L'objectiu del pla és ajudar els consumidors individuals o les llars que tenen problemes financers a adquirir o millorar serveis d'accés a internet de banda ampla que brinden velocitats de descàrrega d'almenys 30 megabits per segon (Mbps). El pla estarà en vigor fins al 31 de desembre de 2023.

Després d'examinar el pla, Brussel·les ha arribat a la conclusió que el sistema no és discriminatori, ja que qualsevol companyia de telecomunicacions capaç de subministrar internet d'alta velocitat pot oferir els xecs socials als usuaris que compleixin els criteris establerts.

A més, la Comissió considera que aquest pla és necessari i adequat per assolir l'objectiu de reduir la bretxa digital a Espanya. També contribuirà als objectius estratègics de la Unió Europea relacionats amb la transició digital.

Finalment, l'executiu comunitari sosté que l'ajuda és proporcionada i que qualsevol efecte negatiu sobre la competència i el comerç a la Unió Europea serà limitat a causa de les característiques del sector i al baix import dels xecs socials.

Dispositius electrònics
Dispositius electrònics