Sostenibilitat

Les calderes de biomassa centren un nou curs per a professionals de xarxes de calor i energia

El Centre d’Innovació i Formació Boca de la Mina acull les sessions presencials d’aquesta formació, que té una durada de 30 hores i s’inicia aquest divendres
  • Publicat20/01/2023

La diputada delegada d’Ocupació i Emprenedoria, Carme Ferrer, i el diputat delegat de Medi Ambient, Salut Pública i Territori de la Diputació de Tarragona, Josep Forasté, han inaugurat aquest divendres el curs “Instal·lació i manteniment de calderes de biomassa i xarxes de calor”, que s’allargarà fins el proper 14 de febrer. L’acció formativa, de 30 hores, s’adreça a professionals de les instal·lacions i manteniment de xarxes de calor i d’energia en actiu o bé que estan a l’atur.

El curs s’inicia aquest divendres 20 de gener, en horari de 9 a 14h, al Centre d’Innovació i Formació Boca de la Mina de la Diputació, a Reus. Les altres sessions presencials tindran lloc al mateix espai els dies 27 de gener i 10 de febrer, i el dia 3 de febrer la sessió serà virtual. Els dies 13 i 14 de febrer es visitaran instal·lacions realitzades per la Diputació i per ajuntaments, a Gandesa, Tivissa, Alcover i Rocafort de Queralt. Amb aquest curs els alumnes podran conèixer els diferents tipus de combustible i la seva capacitat d’aprofitament, els components d’una instal·lació tèrmica de biomassa, les eines per a relacionar-se amb proveïdors i fabricants, els aspectes bàsics del manteniment i algunes de les incidències més habituals.

Tota la informació sobre aquesta activitat es pot trobar aquí. La formació s’emmarca dins l’actuació “Aulaplus, servei integral de formació pel territori”, de la Diputació de Tarragona cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del programa operatiu FEDER Catalunya 2014 – 2020, objectiu d’inversió en creixement i ocupació, eix 4.

La diputada delegada d'Ocupació i Emprenedoria i el diputat delegat de Medi Ambient durant la presentació del curs
La diputada delegada d'Ocupació i Emprenedoria i el diputat delegat de Medi Ambient durant la presentació del curs