Ens locals

Catalunya rebrà prop de 57 M€ per a projectes innovadors de mobilitat elèctrica

  • Publicat27/07/2023

El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO) ha publicat la resolució definitiva de concessió dels ajuts del programa Moves II a projectes singulars en mobilitat elèctrica, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat amb fons europeus Next Generation.  

En total, s’han adjudicat ajuts per valor de 234,6 milions d’euros a 186 projectes. D’aquests, 44 projectes finançats amb 56.874.324,7 euros es realitzaran a Catalunya, aproximadament un 24% del total.  

El programa busca impulsar nous desenvolupaments tecnològics en el transport públic i privat, accelerar-ne la maduresa i la seva posterior comercialització. A la convocatòria s’hi ha presentat grans empreses, pimes, universitats, centres de cerca i desenvolupament, i també entitats del sector públic institucional. 

Entre els projectes seleccionats hi ha iniciatives de solucions avançades per a infraestructures de recàrrega, aplicacions de desenvolupament de bateries i emmagatzematge elèctric o nous processos o prototips de vehicle elèctric i components associats, entre altres tipologies incloses a la convocatòria.  

En el cas de la demarcació de Tarragona, els projectes seleccionats que es realitzaran a són els següents: 

  • Hub de recàrrega pública d’alta potència a Tarragona – Iberdrola (317.847,08 €) 
  •  MOVEM TARRAGONA - Projecte demostrador de caps tractors amb tecnologia de pila de combustible (hidrogen) – Sociedad Española de Carburos Metálicos SA (540.040,00 €) 
Catalunya rebrà prop de 57 M€ per a projectes innovadors de mobilitat elèctrica
Catalunya rebrà prop de 57 M€ per a projectes innovadors de mobilitat elèctrica