Transformació digital

La Diputació impulsa nous ajuts per a la digitalització, la transformació i la millora de la seguretat als municipis

Per incrementar la ciberseguretat i afavorir la tramitació electrònica per part de la ciutadania, entre d’altres. Les sol·licituds ja es poden tramitar fins al 9 de setembre
 • Publicat08/08/2022

Impuls a la digitalització, la transformació i la millora de la seguretat als municipis del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès. La Diputació de Tarragona ha obert una nova línia d’ajuts per ajudar els ens locals de la demarcació a formar la ciutadania en matèria de tramitació electrònica, a incrementar la seguretat o per a l’adequació d’espais i equipaments digitals. Les subvencions ja es poden sol·licitar fins al 9 de setembre i suposen una inversió d’un milió d’euros.

En concret, els nous ajuts oferiran suport econòmic als ajuntaments i Entitats Municipals descentralitzades (EMD) per a quatre tipus d’actuacions diferenciades. La primera anirà adreçada a la realització de cursos o formacions per a col·lectius amb dificultat en l’accés en la tramitació electrònica, com poden ser gent gran, persones amb problemes d’inserció laboral o autònoms o professionals de petites empreses que han de tramitar electrònicament. L’objectiu és lluitar contra la bretxa digital i les sessions formatives hauran d’oferir continguts sobre com obtenir la identitat digital i signar electrònicament, com realitzar sol·licituds davant l’administració pública o com participar d’una licitació, entre d’altres.

D’altra banda, la nova convocatòria també oferirà suport econòmic als ens locals per a incrementar la ciberseguretat, així com per dotar de lectors digitals de matrícules l’entrada i sortida d’aquells municipis que no disposin de policia local.  Per últim, la nova línia d’ajuts ofereix suport econòmic als ens locals per a la creació i adequació d’un espai i de l’equipament necessari (mobiliari, sistema de videoconferència, portàtils o tauletes...) per realitzar sessions, reunions i altres activitats en l’entorn digital.  

Aquestes subvencions estan alineades amb els objectius de desenvolupament sostenible i a la reducció de la bretxa digital per garantir la igualtat d’oportunitats i d’accés als serveis que ofereixen les administracions públiques, a més de fomentar la ciberseguretat, la seguretat vial i la cooperació interadministrativa. Les sol·licituds ja es poden tramitar electrònicament a través de la secció Serveis Dipta de la Diputació:

 • Tipus d'actuació:

  Subvencions, beques i premis

 • Disponible electrònicament:

 • Destinataris:
  Ajuntaments i altres ens locals
 • Estat:

  Fora de termini

Aquests ajuts estan destinats a fomentar la capacitació de la ciutadania, l’increment de la seguretat en els ens locals, i la creació als ajuntaments d’un espai virtual obert, oferint finançament d’actuacions destinades a:
 
·         Fomentar la capacitació de la ciutadania en matèria digital per afavorir l’autonomia de les persones físiques i jurídiques en la tramitació electrònica dels serveis que ofereixen les administracions públiques.
 
·         Facilitar els elements necessaris perquè els ajuntaments disposin d’un espai virtual adaptat a les noves tecnologies.
 
·         Incrementar el nivell de ciberseguretat dels ens locals d’acord amb el conjunt de mesures de l’Esquema Nacional de Seguretat per a la prestació de serveis electrònics de manera segura.
 

·         Millorar la seguretat vial dels municipis, dotant-los dels elements necessaris de vigilància.

Els nous ajuts oferiran suport econòmic als ajuntaments i Entitats Municipals descentralitzades per a quatre tipus d’actuacions diferenciades
Els nous ajuts oferiran suport econòmic als ajuntaments i Entitats Municipals descentralitzades per a quatre tipus d’actuacions diferenciades