Formació

La Diputació de Tarragona impulsa un projecte de Formació Ocupacional en línia adreçat a joves en situació d’atur

S’oferiran tres cursos virtuals en els sectors de la neteja i la desinfecció d’espais públics, socials i de serveis, del petit comerç, i de l’organització, l’edició i la producció musical
  • Publicat17/02/2021

 

Amb l’objectiu de contribuir al foment de l’ocupació i conscient de l’impacte que la crisi sanitària causada per la Covid19 ha tingut en tots els sectors del teixit econòmic i social del territori, la Diputació de Tarragona ha posat en marxa un nou projecte de Formació Ocupacional en línia. Es tracta de tres cursos virtuals gratuïts en els sectors de la neteja i desinfecció d’espais públics, socials i de serveis, la dinamització del petit comerç i l’organització, edició i producció musical. Les tres propostes s’adrecen a joves d’entre 18 i 29 anys que es trobin en situació d’atur o recerca de feina i tenen com a objectiu oferir competències professionals i  facilitar la seva inserció al món laboral.

Les persones interessades en inscriure’s en algun dels cursos o en obtenir-ne més informació ho poden fer enviant un mail a l’adreça unitatsuportpersones@dipta.cat o trucant al telèfon 649 16 55 58.

Propostes formatives orientades a les necessitats actuals

L’impacte de la pandèmia ha canviat el model higiènic i la forma de treballar en el sector de la neteja d’edificis i locals, especialment la desinfecció de centres socials i de serveis; també ha perjudicat el petit comerç, que s’ha vist obligat a reorientar-se a la venda i atenció online i, alhora, fidelitzar el client presencial. Així mateix, ha perjudicat el món de la cultura i l’oci amb tot el que els tancaments d’espais i la reducció de la mobilitat han suposat. Tenint en compte tots aquests factors, la Diputació de Tarragona ofereix un total de tres cursos virtuals pensats per als joves de la demarcació que es trobin en situació d’atur i que vulguin formar-se en algun dels tres sectors abans esmentats:

1. Curs de Neteja i desinfecció d’espais públics, socials i de serveis

2. Curs de Dinamització del petit comerç

3. Curs d’Introducció a les eines d’organització, d’edició i de producció musical.

Com a punt de partida, es realitzaran els tallers inicials de cadascun dels cursos:

Curs de Neteja i desinfecció en Centres socials i de serveis

Taller 1. Bàsic (60 hores)

Mòdul 1. El treball en centres socials i de serveis

Mòdul 2. Coneixement sobre els productes

Mòdul 3. Brutícia, neteja, desinfecció i superfícies

Mòdul 4. Tècniques i utensilis de neteja

Curs de Dinamització del petit comerç

Taller 1. El petit comerç en línia. Inicial (60 hores)

Mòdul 1.Comerç on line, resolució de conflictes i incidències online amb clients

Mòdul 2. Atenció client on line/off line, treballant amb el Customer Relationship Management

Curs d’Introducció a les eines d’organització, edició i de producció musical

Taller 1. Rekordbox (50 hores).

Mòdul 1. Instal·lació i configuració

Mòdul 2. Configuració avançada

Mòdul 3. Edició

Mòdul 4. Interfície performance

Mòdul 5. Llistes de reproducció (Export_Import)

Mòdul 6. Modes d’execució

Mòdul 7. Visió avançada

Mòdul 8. Connexions.

Tots els tallers van dirigits a persones en situació d’atur o de recerca de feina, d’entre 18 i 29 anys, que vulguin rebre competències professionals per desenvolupar la seva trajectòria laboral en algun dels esmentats sectors. Els tallers oferiran un màxim de 20 places i es realitzaran mitjançant plataformes virtuals, és per això que les persones participants hauran de disposar d’ordinador i connexió a internet. Les empreses formadores i els docents, en col·laboració amb el personal tècnic de la  Diputació de Tarragona, realitzaran el seguiment de la formació, així com el seguiment de la participació de l’alumnat. En finalitzar la formació es lliurarà un diploma acreditatiu.

La Diputació de Tarragona impulsa un projecte de Formació Ocupacional en línia adreçat a joves en situació d’atur
La Diputació de Tarragona impulsa un projecte de Formació Ocupacional en línia adreçat a joves en situació d’atur