Ens locals

La Diputació de Tarragona reforça el suport al món local amb 16 línies de subvenció obertes a tots els ajuntaments per a aquest any 2022, per un import de gairebé 30M€

La presidenta Noemí Llauradó i els diputats i diputades de les diferents àrees exposen les novetats dels ajuts davant els alcaldes i alcaldesses de les Terres de l’Ebre.
  • Publicat05/04/2022

Una destacada injecció econòmica per als municipis de les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona i el Baix Penedès per contribuir a dinamitzar l’activitat i els serveis en diferents àmbits. La Diputació de Tarragona ha presentat, aquest dimarts a Tortosa, 16 línies d’ajuts dotades amb un total de 29,9M€ i adreçades a tots els ajuntaments de la demarcació, atès que són en règim de concurrència. Alguns són nous i altres s’han consolidat i han augmentat la seva dotació. Les diferents convocatòries -sobre ocupació, emprenedoria, cultura, habitatge, serveis, turisme, agroalimentació, salut pública, transició energètica o medi ambient- es publicaran aviat amb l’objectiu que es puguin concedir al llarg del present exercici 2022.

La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, davant els alcaldes i alcaldesses dels 52 municipis de les Terres de l’Ebre que s’han aplegat a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa ha destacat que:

“En l’actual context de crisi econòmica global, aquestes subvencions són una nova mostra del nostre suport als nostres pobles i ciutats, que ha de permetre reactivar-hi l’economia en base als principis d’equitat i sostenibilitat”

Segons ha recalcat, els ajuts incideixen en reptes urgents -com ara l’ocupació o l’habitatge- sense oblidar la resta d’àmbits i “són els resultat de les diferents trobades en què hem escoltat i recollit les inquietuds i necessitats del món local”.

A la presentació hi han participat els responsables de les diferents àrees vinculades a aquests ajuts: la presidenta del Patronat de Turisme de la Diputació, vicepresidenta segona de la institució i alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé; el diputat delegat del servei d’Assistència Municipal de la Diputació i alcalde de Paüls, Enric Adell; el diputat delegat de Medi Ambient, Salut Pública i Territori i regidor de Vila-seca, Josep Forasté; la diputada delegada del Pla d’Acció Municipal i alcaldessa de Puigpelat, Marta Blanch; el diputat delegat del Servei d’Assistència al Ciutadà i alcalde d’Alforja, Joan Josep Garcia, i la diputada delegada d’Ocupació i Emprenedoria i alcaldessa de Senan, Carme Ferrer.

La presentació respon a la vocació de transparència i equitat de la Diputació de Tarragona envers els ajuntaments de la demarcació, als quals s’ha donat a conèixer els avantatges i les facilitats a l’hora d’accedir a aquests ajuts. Es tracta, d’altra banda, de subvencions que tenen en compte la singularitat dels municipis, bé siguin més grans o més petits, per tal de garantir-ne el principi d’equitat. A banda de conèixer amb detall les subvencions per als ajuntaments, els alcaldes i alcaldesses assistents a l’acte també han rebut informació sobre convocatòries per a entitats, associacions o empreses, per si consideren convenient posar-los en coneixement de la ciutadania.

La presentació dels ajuts també es presentarà als alcaldes i alcaldesses del Camp de Tarragona i el Baix Penedès, en un acte que es durà a terme aquest dijous 7 d’abril a la tarda a l’Auditori Diputació, a Tarragona.

Foto de família de l'acte a l'Auditori Felip Pedrell de Tortosa
Foto de família de l'acte a l'Auditori Felip Pedrell de Tortosa
Acte de presentació de les línies de subvenció 2022
Acte de presentació de les línies de subvenció 2022

Més informació