Cultura

L'ermita de Puigcerver, a Alforja, s'abasteix d'electricitat amb plaques solars instal·lades amb el suport econòmic de la Diputació

Veïns i veïnes coneixen de prop la millora en un acte amb la participació de la presidenta de la Diputació, l'alcalde del municipi, l'arquebisbe de Tarragona i els responsables del santuari
  • Publicat29/11/2021

L'ermita de Puigcerver, a Alforja, s'abasteix d'electricitat mitjançant plaques fotovoltaiques, una font energètica neta com l'aire que es respira a l'entorn d'aquest emblemàtic santuari. El municipi ha celebrat, aquest dissabte, un acte públic per donar a conèixer aquesta instal·lació, que ha comptat amb el suport econòmic de la Diputació de Tarragona, entre altres administracions i entitats. La presidenta de la institució supramunicipal, Noemí Llauradó, ha destacat que el suport a aquesta infraestructura respon al compromís de la Diputació amb la preservació del patrimoni cultural i natural i la promoció de la sostenibilitat: "amb aquesta iniciativa fem un pas endavant per deixar enrere els combustibles fòssils i avançar cap a la utilització d'energies renovables i l'autoconsum".

 

Noemí Llauradó ha participat a la inauguració de les plaques solars juntament amb l'alcalde d'Alforja, Joanjo Garcia; l'arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, qui ha beneït el nou equipament; el president de l'Associació Amics de l'Ermita, Casimir Rodríguez; el rector de la parròquia del municipi, Vicenç Ribas, i el director comercial de l'empresa instal·ladora, Vilalta Corporació, Vladimir Cirera. Acompanyats de veïns i veïnes del municipi, han visitat la instal·lació fotovoltaica i el conjunt de l'ermita (https://ermitadepuigcerver.com), històricament freqüentada pels habitants d'Alforja i també dels pobles de la rodalia.

Les plaques no generen impacte visual
Les plaques no generen impacte visual. Foto: Associació Amics de Puigcerver

Les plaques, situades a la teulada de l'ermita, generen un impacte visual nul. La potència total de la instal·lació fotovoltaica és de 25 kW amb sistema híbrid trifàsic de 10+15 kW que permet cobrir gairebé tota la demanda energètica actual de l’ermita. L'Associació Amics de l'Ermita destaca els múltiples avantatges que proporciona aquest nou subministrament, com són l'estalvi de gasoil, l'eliminació del soroll del motor i l'alimentació continua d’electricitat, fet que possibilita el funcionament ininterromput de cambres frigorífiques i millora l’oferta i el servei del bar-menjador de l'ermita. L'entitat ha agraït la implicació de l'Ajuntament, la Diputació, l'Arquebisbat, la ciutadania d'Alforja, així com entitats i empreses, en aquesta millora.

Un moment de l'acte a l'interior de l'ermita
Un moment de l'acte a l'interior de l'ermita