Ens locals

Es presenta el PERTE d'Energies Renovables, Hidrogen Renovable i Emmagatzematge, que mobilitzarà 16.370 milions d'euros

  • Publicat17/12/2021

El Govern espanyol ha presentat el Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE) d'Energies Renovables, Hidrogen Renovable i Emmagatzematge. Aquest tercer PERTE impulsarà de manera decisiva una transició energètica.

Aquest PERTE mobilitzarà recursos per valor de 16.370 milions d'euros, dels quals 6.920 milions seran del Pla de recuperació, transformació i resiliència i més de 9.450 milions del sector privat, amb l'objectiu de modernitzar el model productiu nacional al voltant de la transició energètica.

Aquest Pla tindrà quatre efectes beneficiosos molt clars, com són la reducció de la dependència energètica exterior d'Espanya, l'impuls del potencial industrial, la creació d'ocupació de qualitat i també de nous models de negoci.

El quart benefici és el que possibilitarà que la ciutadania, les pimes i les administracions deixin de ser només consumidores per poder també generar, emmagatzemar, gestionar o compartir la seva pròpia energia, amb l'impuls de solucions com l'autoconsum o les comunitats energètiques.

Un segon bloc d’actuació consistirà en disset mesures facilitadores, per un import de més de 3.300 milions d’euros, que contribueixin a aconseguir els objectius per generar l’entorn formatiu, tecnològic i professional necessari o que estimulin la demanda de productes i solucions beneficiaris d’aquest PERTE. Aquestes mesures tindran un pressupost públic addicional de 3.362 milions d’euros, que permetran una inversió privada de més de 4.060 milions.

Energia renovable
Energia renovable