Ens locals

Espanya rebrà més fons europeus no reemborsables dels previstos inicialment

  • Publicat21/06/2022

Espanya rebrà més fons europeus no reemborsables dels que es van preveure inicialment amb la revisió que la Comissió Europea té previst fer el proper 30 de juny. Aquesta revisió es basa en les dades de pèrdua real de PIB el 2020 i el 2021, i per tal de poder usar els fons caldrà que es faci una addenda al seu pla de recuperació amb noves reformes i inversions.

El reglament del Mecanisme europeu de recuperació i resiliència ja preveia que el 30 de juny de 2022 estarien disponibles les dades de pèrdua real de PIB del 2020 i acumulada del 2020-2021, xifres que s'utilitzen per calcular el 30% del total dels fons que corresponen a cada estat. L'altre 70% es calcula de manera definitiva segons criteris de població, de producte interior brut (PIB) i de la mitjana de la taxa d'atur de cada país, dels darrers cinc anys.

En el cas espanyol ja s'anticipa que el saldo serà positiu i caldrà que, per fer-ne ús, el govern revisi el seu pla i afegeixi noves reformes i noves inversions que justifiquin una necessitat de més finançament.

Pantalla amb gràfic.
Pantalla amb gràfic.