Centres educatius

Fanzín, escaneig 3D, esmalt, terrissa tradicional... l’Escola per l’Art i la Cultura de la Diputació obre les inscripcions per als cursos d’estiu a Tortosa

Els tallers, de curta durada, s’impartiran al juliol
  • Publicat22/06/2022

Crear una joia esmaltada, descobrir el fanzín i el còmic DiY, aprendre a escanejar en 3D, fer un típic plat de pitança amb terrissa... Són algunes de les propostes dels nous cursos d’estiu de l’Escola per l’Art i la Cultura a la seva seu de Tortosa. En total, s’hi duran a terme vuit cursos de curta durada, durant el mes de juliol. La inscripció ja és oberta, i es pot formalitzar a través de la pàgina de l’Escola (https://www.dipta.cat/eac), on també hi figura la informació al detall dels cursos. Les places són limitades.

En concret, l’Escola per l’Art i la Cultura organitza els següents cursos:

  • Una joia en esmalt al foc. 5, 6 i 7 de juliol. El curs permet conèixer la tècnica de l’esmalt, experimentar amb les diferents pols, el coure i el foc i aprendre a crear una joia de petit format. La docent del curs és Esther Heras.
  • Taller de còmic i fanzín DIY. 4, 5, 6 i 7 de juliol. Descobrir el còmic i el fanzín DIY (fes-ho tu mateix) amb pocs recursos. Aprendre a expressar les idees amb diferents tipus de formats i d’enquadernacions. El taller anirà a càrrec d’Alba Domingo.
  • Introducció a l’escaneig 3D. 4 i 6 de juliol. Aprendre a escanejar espais i objectes reals mitjançant la càmera fotogràfica del mòbil i l’ordinador. El docent és Pau Magrané.
  • Kit bàsic per millora la comunicació visual del teu projecte. 6 de juliol. Permetrà l’alumnat aprendre recursos per millorar la comunicació visual i adaptar-la a les necessitats del projecte. Sessió impartida per Joan Marc Clofent.
  • Creació d’experiències multisensorials. 4 i 5 de juliol. Curs per experimentar amb els sentits, i conèixer obres artístiques que estimulen altres sentits que no són els cinc tradicionals, com ara el tèrmic o l’equilibri. La docent és Yolanda Uriz.
  • Aquarel·la bàsica. 4, 6 i 8 de juliol. Curs pràctic per conèixer-ne les tècniques bàsiques. Impartit per Itziar Solla.
  • Enquadernació d’un llibre objecte amb pàgines desplegables. 4 i 6 de juliol. Aprendre a crear un llibre objecte o llibre d’artista. Concretament, es proposa una enquadernació amb fulls de diverses mides, cosits entre si. El curs és a càrrec de Cèlia Mirete.
  • Introducció a la terrissa: el plat de pitança. 6, 7 i 11 de juliol. Curs d’iniciació a la terrissa tradicional, per aprendre a fer una pitança. Curs impartit per Jordi Avante.
L'aquarel·la centra un dels cursos de l'Escola
L'aquarel·la centra un dels cursos de l'Escola