Cultura

Fires, festes, cicles, festivals, jornades... La Diputació impulsa l’activitat cultural als municipis de la demarcació amb 2M€

La institució aprova concedir a 171 ajuntaments les subvencions de 2022 per a projectes i activitats culturals
  • Publicat10/08/2022

Amb l’objectiu d’impulsar l’activitat cultural als municipis de la demarcació i reactivar aquest sector, la Junta de Govern de la Diputació de Tarragona ha resolt concedir 2M€ a 171 ajuntaments per a projectes i activitats d’aquest àmbit. Els ajuts permetran finançar actes diversos, com ara festivals, fires, festes, cicles, concerts, jornades gastronòmiques, aplecs i altres iniciatives impulsades pels municipis del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès.

La Fira de Bandolers, d’Alcover; el Festival de Màgia l’Impossible, de la Canonja; la setmana de les arts escèniques de Vilalba dels Arcs; la Festa del Vidre Artesà Vitrum, de Vimbodí i Poblet; la Festa del Mercat, d’Amposta; les Nits de Glòria, de Cunit; els actes a l’entorn del poeta i lingüista Gabriel Ferrater a Reus, o el Festival Dixieland, de Tarragona, són alguns dels esdeveniments que es beneficiaran d’aquest ajuts de la Diputació de Tarragona.

“Un cop més, a la Diputació de Tarragona apostem per la cultura per contribuir a dinamitzar la vida als municipis i com a motor de recuperació econòmica en l’actual context de crisi, ajudant també així a les empreses i professionals d’aquest àmbit”,

assenyala la presidenta de la institució supramunicipal, Noemí Llauradó. De la seva part, el diputat delegat de Cultura de la Diputació, Joan Josep Garcia, destaca la quantia d’aquests ajuts, que beneficien gairebé tots els municipis de la demarcació i que estan dotats amb un import màxim de 14.822 € per petició.

En la distribució d’aquests ajuts s’ha tingut en compte la xifra d’habitants dels municipis sol·licitants, de manera que els de menor població -habitualment amb menys recursos- rebin un percentatge més alt de l’ajut. Així per exemple, els de fins a 250 habitants poden rebre fins a un màxim del 98% del pressupost, mentre que la subvenció per als de més de 20.000 habitants és de fins a un màxim del 60% del pressupost elegible.

Vitrum, a Vimbodí i Poblet, és una de les activitats que reben l'ajut de la Diputació. Foto: J.M. Potau
Vitrum, a Vimbodí i Poblet, és una de les activitats que reben l'ajut de la Diputació. Foto: J.M. Potau