Ens locals

El Govern espanyol aprova ajudes per pal·liar els danys dels incendis forestals d'aquest estiu

  • Publicat31/08/2022

El Consell de Ministres ha acordat declarar zones afectades greument per emergències de protecció civil territoris de totes les comunitats, a excepció de Cantàbria i Astúries i de les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla, com a conseqüència dels 120 incendis forestals que han patit des del passat 12 de juny.

La ministra de Política Territorial i portaveu del Govern ha assenyalat que aquests incendis presenten unes característiques diferents a les conegudes fins ara, a causa dels efectes del canvi climàtic i de les altes temperatures registrades aquest estiu.

A més, el Govern espanyol ha autoritzat la distribució de 1.889 milions d'euros entre les comunitats autònomes i les ciutats de Ceuta i Melilla, procedents dels fons europeus, per finançar actuacions de rehabilitació residencial i la construcció d'habitatges de lloguer social en edificis energèticament eficients.

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha destacat que les subvencions estan incloses en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, el pilar fonamental del qual és transformar l'economia, fer-la sostenible i afrontar el canvi climàtic, i que ara també està ajudant a pal·liar les conseqüències de l'agressió de Rússia a Ucraïna.

Aquestes ajudes contribuiran, segons el parer de la ministra, de "manera decidida" a dinamitzar el sector de la construcció, que va ser un dels més afectats durant la pandèmia del COVID-19. "L'aplicació d'aquests fons permetrà crear al voltant de 180.000 llocs de treball per a autònoms i per a petites i mitjanes empreses, que són les que fonamentalment es dediquen a realitzar aquest tipus d'actuacions de rehabilitació energètica i de confortabilitat en els habitatges.

L'Executiu té com a objectiu aconseguir un estalvi en el consum de les famílies del 30% i afavorir el seu benestar. Entre les mesures previstes figuren canviar les finestres dels habitatges i dotar-les d' un sistema de calefacció que s' alimenti d' energies renovables.

Les subvencions aprovades se sumen a les transferències per valor de 3.540 milions d'euros ja realitzades en aquesta matèria i suposen la posada en marxa del 75% dels recursos previstos en matèria de rehabilitació i del 100% dels previstos per a la promoció d'habitatge de lloguer social.

Aquest estiu han tingut lloc un total de 120 incendis forestals a tot l'estat espanyol
Aquest estiu han tingut lloc un total de 120 incendis forestals a tot l'estat espanyol