Ens locals

El Govern espanyol tramita els fons europeus a un ritme de 2.000 milions d'euros al mes

  • Publicat08/09/2022

 

La secretària d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, Carme Artigas, ha assegurat aquest dijous que el Govern ha assignat ja a les comunitats autònomes més de 15.500 milions d'euros dels fons europeus Next Generation, a un ritme de 2.000 milions al mes a través de convocatòries, subvencions i licitacions.

Artigas, ha subratllat que el ritme d'execució dels fons europeus és "històric". Només en digitalització, s'han transferit més de 2.000 milions d'euros per als objectius de l'estratègia Espanya Digital 2026. "Aquesta estratègia està impactant directament en tres eixos que són fonamentals: les infraestructures tecnològiques, les empreses i agents econòmics i les persones", va dir.

La secretària d'Estat ha destacat que la reindustrialització i la sostenibilitat són dos dels desafiaments claus per a la transformació del model productiu i ha apuntat que la llei de startups s'aprovarà finalment abans que acabi l'any. Amb aquest projecte, es tancarà el marc de reformes que Artigas considera que permetrà a Espanya situar-se com el país més atractiu per emprendre i atraure talent del món.

next generation
next generation