Centres educatius

La Jove Orquestra Simfònica de la Diputació recupera la seva activitat amb dos concerts a Amposta i Salou

Després de dos anys d’aturada, la Jove Orquestra Simfònica de la Diputació recupera l’activitat amb una estada de treball que culmina amb dos concerts, a Amposta i Salou, sota la direcció de Diego Martín-Etxebarria
  • Publicat13/07/2022

La Jove Orquestra Simfònica de la Diputació de Tarragona (JOSDT), després de dos anys d’aturada sense poder realitzar l’estada de treball per preparar un programa conjunt, ha pogut recuperar l’activitat normal d’aquesta agrupació formada per alumant dels tres conservatoris de la Diputació a Tarragona, Reus i Tortosa. L’estada a Rasquera culminarà amb dos concerts, dissabte 16 de juliol a l’Auditori Octavi Ruiz d’Amposta i diumenge 17 al Teatre Auditori de Salou.

 

El director convidat per aquesta edició de la Jove Orquestra Simfònica de la Diputació és el basc Diego Martín-Etxebarria, director principal resident del Teatre de l’òpera de Chemnitz a Alemanya, amb qui els 57 joves músics que integren l’agrupació musical aprendran amb la pràctica durant els dies de l’estada a Rasquera. El repertori que treballaran i que oferiran en els dos concerts inclou les Danses Polovstianes del Príncep Igor, d’Alexander Bodorin i la Simfonia núm. 6 d’Antonin Dvoriak. Tots els concerts seran gratuïts i s'iniciaran a les 19 h.

 

L'estada anual de la JOSDT és un projecte pedagògic que permet viure la música de manera conjunta durant una setmana d'assajos i convivència. L'alumnat dels conservatoris de Tarragona, Reus i Tortosa treballa conjuntament, intercanviant experiències i assajant plegats per poder formar una agrupació excepcional. Durant tota la setmana, els participants preparen un repertori amb l'objectiu d'actuar davant del públic sota la batuta d'un reconegut director.

Assajos de la Jove Orquestra Simfònica de la Diputació
Assajos de la Jove Orquestra Simfònica de la Diputació
Cartell dels concerts de la Jove Orquestra Simfònica de la Diputació
Cartell dels concerts de la Jove Orquestra Simfònica de la Diputació